Segling 20/5-22/5

I onsdags seglade jag till Köpenhamn med ungdomsgruppen från Ystad. Det var väldigt trevligt och mysigt eftersom vädret var så fint. Det tog 4 timmar att segla till Falsterbo där vi stannade för att sova. Såklart sov i båten i sängar som på båtspråk kallas koj =)

På morgonen dagen efter fortsatte vi seglingen över Öresund och mot Köpenhamn. Väl framme spenderade vi dagen med att gå i den svenska kyrkan som finns i Danmark där vi var med på en gudstjänst och där vi fick fika efteråt. Efter det tog vi snabbtåg (det gick snabbt!) till Akvariumet där det fanns en massa coola fiskar. Det blev såklart lite pölse också och brända mandlar vid "den lille havfruen".

På kvällen blev det lite molningare efter en mycket fin dag och vi gick till Tivoli. Det började regna men vad gjorde det när vi hade åkband och åkte en massa roliga karuseller. Förresten har det kommit en ny karusell! Man sitter i ett flygplan som går jättehögt, snurrar runt, går upp och ner, och som man dessutom kan ställa in program och styra själv. Åkte aldrig den djävulsmaskinen, men någon gång ska jag! Efter några timmar var vi genomblöta och kalla, så jag och Linda gick tillbaka till båten. På Ströget som vi fick gå igenom möttes vi av två fulla killar som ville veta vad klockan var. Dålig raggningsreplik! haha!

Dagen efter seglade vi tillbaka till Ystad och det var ingen jätterolig resa hem. Det gungade som aldrig förr och trots mina åksjukeband på handlederna så blev jag sjösjuk och låg mestadels i kojen under hela vägen. Men hela resan var som sagt väldigt rolig och det var en upplevelse att få leva några dagar på en båt.

                   


      

Kommentarer
Postat av: sigrid

åh, ni verkar ha haft det jättekul! hade varit roligt att hänga med er, lite avundsjuk! :)

see ya monday!

2009-05-23 @ 11:52:47
URL: http://positivetension.blogg.se/
Postat av: Hanna

oh så skoj!!

2009-05-23 @ 12:32:25
URL: http://hrosengren.blogspot.com
Postat av: Anonym

oh så skoj!!

2009-05-23 @ 12:32:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0