Duscha snart?

Sitter här och väntar på att det förbaskade varmvattnet ska komma tillbaka så att man kan duscha nån gång. Ja såhär är det att bo i hus om (nästan) hela familjen ska duscha, eller i alla fall i mitt hus.
Får se om en 10 min, det var lite varmare innan.

Måste göra mig klar, eller åtminstone duscha och laga mat innan Veronica kommer. För sen vid fyra ska vi till Lykke och förfesta innan vi beger oss till Lie och Annikas 18-årsfest vid sex. Kommer bli grymt roligt! Jag och
Lykke har redan pratat om vad som kommer ske..mohaha, vi får hoppas att det inte gör det bara ;)


Äntligen fredag

Skola idag med, men rikigt skönt att det är fredag! Ikväll blir det mys med tjejerna; måla naglar och slappa. Ska bli nice ;) Känner mig redo för helg! Tror ni också är det.

Ledig som tur

Jag vill bli frisk! Mår så in i dåligt, har inte feber men är fortfarande jätteförkyld och nu känner jag mig yr.
Dagen började inte så bra heller; Gick upp och tog koksalt i näsan eftersom det var helt igentäppt. Sen när jag skulle snyta mig så fick jag näsblod. Tur att jag är ledig från skolan idag.

Blir inte till att söka sommarjobb idag heller, får istället bädda om mig och kolla på tv.

Skoldag

Gick upp lite tidigare idag än jag hade behövt, alltså vid 7. Kollade på the voice och försökte bli lite pigg för idag skulle jag till skolan. Hade bara 3 (2) lektioner idag; Svenska, Naturkunskap och idrott. Redovisningen på Nk gick bra och vi hade lite trevliga diskussioner om Star wars, vi kom inte på vad han som spelar Saruman i Sagan om ringen heter i Star wars.

image20


Sen skulle vi ha idrott då vi har fördjupningsveckor. Jag och L hade valt simning, men där var inte en kotte, inte ens läraren. Så vi simmade i en halvtimme ändå, när det var gratis. Efter simningen var det kör för min del, vi tränade inför schlagermässan i Malmö. Kunde inte sjunga så bra och mycket eftersom jag fortfarande är förkyld.

man kommer in!

Oj jag kom in på blogg.se! Nu får jag säga det jag vill ha sagt innan jag blir utkastad igen.

Vaknade precis

Puh..det var skönt! Har precis sovit en stund, blev en timme. Känner mig lite trött men jag kommer bli pigg sen ikväll och kommer inte kunna somna. Riktigt skönt att det inte är skola förrän imorgon, har fått vila upp mig ordentligt.

Nej!

Åh nej, solen försvann! Det var inte lite moln heller, suck.

Vinter..brr..eller?

Såg att det var ganska mycket snö ute och solen sken. Tyckte att det såg jättekallt ut, men sen gick jag ut en sväng. Det var ju hur varmt som helst, kan vara den varmaste dagen på året. Jättehärligt!
Tänkte att jag snart ska ut på terassen och sola lite och kanske göra lite läxor ändå. Har redovisning imorgon på naturkunskapen om Gonorré! Intressant...

image18

image19

I slutet av rundan släpade jag på fötterna, heh.

Studiedag

Vaknade imorse och trodde att klockan var jättemycket, men den var bara 10. Så tidigt har jag aldrig gått upp nu under påsken. Fast nu är det inte påsk längre utan studiedag, då det är meningen att man ska studera. Men jag mår fortfarande inte så bra så jag vilar än.

TV is fine by me

Ska se på min kära tv hela kvällen tänkte jag. Först "Andra avenyn", sen "So you think you can dance" och även "Wallander - fotografen". Så ser min kväll ut och jag ser verkligen fram mot det, bara slappa och på med mjukisbrallorna!
Har även städat mitt rum, vilket gör att jag är nöjd med  mitt liv just nu :)

Härligt härligt! Hoppas ni får en lika härlig kväll!

image17

Tävla om en skitsnygg skinnjacka!

Kenza har lagt ut en tävling på sin blogg där man kan vinna en dösnygg skinnjacka från Jofama.

Kolla in den här: http://kenzas.se/1206279206_tvling__vinn_en_skinn.html?cache=E1926BF6D396D6C8298BC84E606C72D8

Englandplanering

Satt och planerade flyg och boende till England i sommar. HIttade flyg på Sterling från Malmö tur o retur för 848 kr! Det är hyfsat billigt. Åhh längtar dit, och till Mcfly!! Lyssnar på dem nu, "Don't stop, all those things you do"!

Känner mig lite bättre nu, men är inte helt frisk än :( tar väl några dagar, lagom till skolan.

Sjukling

Idag blir det att stanna hemma,  har ont i halsen och helt igentäppt näsa. Har ingen feber som tur. Tänkte ju träna idag men det blir inte av. Får ligga i sängen, kolla på film eller läsa en bok och hoppas på att det snart är över. Vill börja träna igen!

Hoppas ni får en bättre dag :)

Shit vad bra låtar!

Lyssnar på de artister som kommer till Siesta festivalen, de är ju grymt bra! Just nu lyssnar jag på Lukestars låt "Alpine Unit", den är skitbra!
Känner hur hela kroppen bara vill shakea loss, ge mig sommar och festival nu!
Och bara att Håkan kommer, gör att jag dör! haha. Man blir så glad av Florene Vallentin som jag lyssnar på nu, riktigt härlig sommarlåt! Och Familjen ska vi inte snacka om, "Det snurrar i min skalle" ger mig festkänslor, hih.


Jag tror jag har svaret

Ahh nu kom jag på! Ebba är ju i Sälen, klart hon inte har tid att blogga. Hade inte jag heller gjort. Jag hade inte ens haft datorn med mig eftersom jag inte har trådlöst internet.
Lite dåligt av henne ändå att inte lägga ut boktävlingen som hon lovat göra på lördagar, men jag förlåter henne eftersom hon njuter i skidspåret i Sälen.


image16Ebba, jag förlåter dig :)


Var är Ebba?

Har varit inne på Ebba von Sydows blogg ett antal gånger nu. Igår skrev hon att hon skulle lägga ut en boktävling vilket hon inte har gjort. Hon har heller inte skrivit något idag. Kanske låter lite väl, men man blir lite orolig eftersom hon annars brukar blogga flitigt.
Det är kanske jag som inte har tålamod nog..hehe, får väl vänta några timmar till.

God morgon!

Gick upp för en kvart sen och har sjukt ont i halsen, varför det vet jag inte. Skumt! Ska snart äta frukost, den måste vara nyttig. För mig är frukosten det som måste vara det nyttigaste varje dag, även lördag! Men tror att många tänker så, eller i alla fall den uppfattningen jag har.

Idag känner jag för att gå en promenad, vädret är ganska fint och jag känner för frisk luft.
Senare blir det nog träning, vet inte vilket pass det är idag eftersom det fortfarande är påsk. Kanske något påskpass.

Ha en bra dag!

Rastlös

Har alltid tyckt det är skönt att slappa och inte göra nånting, men nu när jag så in i rastlös. Vill bara hitta på nåt riktigt kul, men det är inte så lätt. Syrran och kusin Sara sitter och chattar med killar i deras ålder (14) och jag satt för en stund sen och tittade på "King Arthur" med pappa, faster, hennes man och min andra lilla kusin på 10 år.

Jag får väl försöka stå ut med att det spritter i kroppen på mig och hoppas att det är över till imorgon. Fast hoppas ändå att jag är lika rastlös imorgon för då är jag extra peppad till att träna, plus att jag då kan ringa en vän för då jag är i samma stad som dem.

Ha en trevlig kväll, hoppas ni har nåt kul för er ;)

Den här bilden passar bra till mig just nu:

image15

Halleluja new world

Kanske ingen ny värld, men en ny dag! Vaknade några gånger denna morgon, men somnade om..ville drömma vidare. Det jag kommer ihåg av drömmen var egentligen inget speciellt, men kroppen och hjärnan sammarbetade och ville att jag skulle drömma vidare.

Så, vad kommer hända denna påskafton 2008? Jo det blir att åka till kusinerna vid 15. Faster ville att vi skulle klä ut oss till påskkärringar (oj, ibland får man visst säga kärring, inte till sin mamma dock) men det får bli min gula sjal runt halsen istället. Så blir det lite påskstämning.
Min kusin Sara ville att pappa skulle ta med påskägg så att de kunde gömma dem och att jag och min syrra Hanna sen skulle leta efter dem. Så pappa köpte två påskägg, guligt :D haha vi vet vad som kommer i för det var vi som
köpte godiset.

image14Såhär vill min faster att vi ska se ut!

Vill leva livet i min egen festbubbla

Det hade varit hur skönt som helst, att bara försvinna bort och festa och alltid ha kul. Inte känna efter att man kan må dåligt, bara vara glad och leva i nuet. Leva i sin egen festbubbla där inget kan skada en och där allt bara är som det brukar, skitbra! Vill ha det så alltid.
Men jag antar att man uppskattar det för att det är en sån stor kontrast till vardagslivet. Hade man alltid haft det så hade man antagligen tröttnat. Men just nu känns det som att man vill leva det livet.
Jag kan förstå alkoholister till en viss del. Man vill inte känna av den jobbiga verkligheten utan bara försvinna in i den värld där allting är perfekt..det är då spriten hjälper en på traven.

Men varför inte istället uppskatta vardagen, och allt man har. Man kan ändra på saker som känns jobbigt och leva varje dag som om det var en fest. Man kan försöka, men det är svårt att känna samma känsla som på en fest.
Känner mig lite som en fjortis som sitter här och skriver om att jag alltid vill festa, men så är det, jag älskar det!

Slapphelg

Idag ska jag till pappa och det ska bli skönt att vara hos honom och bara ta det lungt. Har jobbat i 4 dagar så det ska bli skönt med lite lov nu innan skolan börjar. Det skulle tydligen bli snöstorm men jag ser inte en enda snöflinga.
Hoppas videoaffären är öppen, hade varit skönt och hyra lite film idag. men det är röd dag så det är inte säkert. Ska kolla på deras hemsida.

Feest

Igår var jag på fest hos Henke i Lund med Lykke och Lie. Vi förfestade lite hos Lie innan vi tog bussen till Lund som gick vid halv 8. Busskortet går ut kl.8 så man får passa på att åka med det innan. Festen var helt okej med en massa tevligt folk.
Vi trodde att sista bussen gick hem 00.10, men så sa de andra att det gick en vid 2. Vi var lite skeptiska först för vi trodde att vi hade tittat noga i tidtabellen, men tydligen inte. Så vi var hemma vid 3 och jag var inte i säng förrän vid halv 4.

image12  image13
Lykke, Lie och Jag

Utmattad

Har jobbat idag, vi fick måla trädgårdsmöbler. Helt okej, men nu är jag sjukt trött. Vet inte vad det är med mig, är helt utmattad. Kanske för att jag jobbat 7-16 och är van vid att gå i skolan. Äh jag vet inte, nån som vet, berätta!

Säger som i Blinks låt "all the small things"; Late night come home work sucks i know.
Men jag ska inte klaga herregud, ska vara glad för att jag har ett jobb, där dessutom lönen inte är så dålig. Nu får jag minsann rycka upp mig!

Jesus christ superstar

Sjöng i kyrkan idag med kören. Vi sjöng musikalen "Jesus christ superstar" och det gick väldigt bra. Alla kom av sig på en låt och det var ganska kul, höll på att skratta ihjäl mig men fick hålla det inne. Annars hade det sett lite sjukt ut om jag hade börjat flabba.

Ikväll blir det "Andra avenyn" som jag har väntat på hela veckan. Det är ju bara 3 avsnitt i veckan, både bra och dåligt.  Bra när man inte har tid att kolla, dåligt när man vill se det varje dag.
Efter det blir det att ladda inför att jobba, ska upp vid 5 imorgon. Drygt när man har lov, men vad gör man inte för pengar. Så det blir att lägga sig tidigt idag.

Första gången bakom ratten

Idag övningskörde jag för första gången. Det var hur kul som helst! Skulle starta bilen och lära mig krypköra, sjukt svårt i början, men sen satt det ganska bra. Körde även lite vid industriområdet och växlade till 2:ans växel. Lite läskigt i början när man inte kunde det där med att bromsa riktigt. Men sen gick det riktigt bra!

image11

Pigg och shoppingabstinens

Vaknade av klockan som jag hade ställt på 8, hade inte behövt gå upp förrän halv 9, men jag ville dra mig lite och bli lite piggare idag. Tänkte att jag skulle lägga mig tidigare igår men det blev det inte. Känner mig ändå ganska glad och pigg idag.
Nu sitter jag i skolan och väntar på att min historielektion ska börja. Fattar inte var alla har tagit vägen, vissa av mina kompisar har lektion men de som brukar vara här vid denna tiden är inte här. Kanske är dem på föreläsningen om spanska maffian i aulan. Får väl se.

Har sjukt mycket abstinens på att shoppa, ska till Ullared i april, får vänta tills dess om jag ska ha råd. Måste tänka på englandsresan som jag ska göra i sommar.

Dåligt startfält i eurovision

image10


Sitter och lyssnar på de låtar som ska vara med i Eurovision song contest och ingen av dem jag hitills har lyssnat på är bra. Så man kan säga, att om vi skickar rätt låt så har vi ganska bra chans. Vill egentligen inte säga det men till och med om vi skickar Christer Sjögren så kommer det nog gå bra.
Har alltid tyckt att Turkiet och Grekland haft bra låtar, men detta året var det inga höjdare.

Just nu lyssnar jag på Schweizs låt och den är rätt okej, verkar fin men man förstår inte vad de sjunger. Tjeckiens är också bra, lätt att digga till. Danmark har som vanligt en bra låt, dock inte så bra som de haft innan.
Nu lyssnar jag på Islands, en discolåt som låter typiskt eurovision. Bulgarien har en låt som antagligen kommer spelas flitigt på Sunny beach.

Nä vad är detta! Vissa tar verkligen inte denna tävling på allvar, vilket man bla hör på Irlands bidrag. Finland har ännu en rocklåt på finska (!), ska de översätta den tro? Det kvittar för bra var den ändå inte.
Spaniens låt låter som "Gazolina", ni vet den låten som var populär en sommar.

Nu står jag inte ut mer, får hoppas att bidragen i årets ESC har bra framträdande. Hur ska det annars sluta?

Bilderna får mig att tänka på sommaren

Ja jag känner det, våren är här! Solen skiner och vädret är allmänt härligt. Var i Ystad på stranden och promenerade lite. Passade på att fota, bilderna får mig att tänka på sommaren.

image9

© Ducleeveliina


Skönt med träningen!

Har precis varit och tränat på fitnesscenter. Gick på ett pass med step intervall, som är konditionsträning på stepbräda varvat med styrkeövningar.
Kan inte nog poängtera hur jäkla skönt det är att träna sig svettig. Plus att man blir så avslappnad efteråt. Det är rikitgt skönt, speciellt på en fredag då man kan släppa allt som har med skolan att göra.
Ska snart duscha. Senare ska jag se "Så ska det låta", "Robins" med Björn Gustafsson, det kommer bli perfekt! Två av mina favoritkomiker i en show! Vid 22.30 ska jag se en film på ettan som heter "In good company" tror jag. En film med Scarlett Johansson, gillar henne!

Så ser min kväll ut, hoppas ni har en lika avslappnad eller en festkväll som får er att må bra!

Sweeney Todd

Såg Sweeney Todd med några kompisar igår. Den var riktigt bra! En skräckmusikal med bra låtar och bra handling. hehe Tim Burton hade nog inte så många möjligheter när det gäller handlingen, eftersom filmen är baserad på en bok en sann händelse. Så om ni ska på bio rekomenderar jag er verkligen att se den!

Har inte sett alla av Tim Burtons filmer, men de som jag sett är bra! En utmärkt regissör, måste se fler filmer av honom! Även Johnny Depp var lysande, och Helena Bonham Carter som också spelade en av huvudrollerna. Till och med Sasha Baron Cohen som spelar Borat var med vilket jag inte visste. Han var i alla fall också bra och rolig!

image8 Tim Burton

Senare bio, wiee!

Sitter i skolan och ska snart ha kultur-och idéhistoria, efter det ska jag på bio med några kompisar. Vi ska se Sweeney Todd med Johnny Depp och Helena Bonham. Den har fått en oscar och verkar faktiskt väldigt bra. Ett plus att det också är en musikal. Så nu har vi laddat med godis sen bär det av med tåget till Malmö där vi ska äta lite innan. Var vet jag inte, men i alla fall inte Mcdonalds eller Burger King. Är ganska trött på den sortens mat, fast det är gott.

image7

Skönt

Har gjort färdigt min kultur- och idé historia uppgift, jätteskönt! Har en miniuppgift kvar i historia att göra.
Sen ska jag fira med att gå och lägga mig, riktigt sova ut! Det ser jag fram mot!

image6

Study abroad maybe

Var på studera-utomlands-mässa i malmö idag. Det var ganska intressant eftersom jag har funderat på att kanske plugga vidare i England efter gymnasiet. Blev dock lite besviken på att de bara hade representanter från ett Universitet i England, Southampton. Hade velat se om det fanns någon intressant skola i London. Men Southampton verkar faktiskt trevligt, nära till havet också. Det var många representanter från Australien, lite för många.
    Tittade även på ett som låg i Dublin, där fick man göra ett engelskatest så att de kunde se bristerna man hade i engelska. Om man hade några brister kunde man få gå en kurs så att man blev bättre på engelska. Vilket är jättebra! För fast man är rätt så bra på engelska så känner man sig ändå lite osäker på språket ibland.
Det fick jag känna på idag när jag pratade med representanten från Southampton. Jag visste inte ens vad det jag vill bli heter på engelska, det var lite pinsamt, men hon fattade till slut.

Pallar inte

Nu har jag den där känslan igen. Att jag skulle kunna plugga mer, för att kunna göra bättre på provet som jag har imorgon. Men jag orkar inte. Sen imorgon precis innan provet kommer jag få dåligt samvete för att jag inte pluggade mer. Åhh vilka krav man har!  Hur klarar man sig ur sånt här? ska man bita ihop och läsa på mer, eller ska man strunta i det och ta det på bussen imorgon? Jag tror jag tar det på bussen!

plugg, svett och slapp

Idag blir det träning klockan 4, ska bli riktigt skönt! Men är inte så jättemycket ledig efter det, har engelskaprov imorgon om en bok som vi har läst. Så det blir att plugga på glosor, handling och annat som hör till en bok.

 Efter det ska jag bara slappa, glo runt lite på nätet, kanske se Gossip girl. Åh den är så bra! Bara synd att jag inte fått se den på länge eftersom den är så seg att ladda ner.
Gillar verkligen den serien, alla är så snygga och man blir så insatt i deras värld, precis som om man var där själv. Det är så en så en riktigt bra serie ska vara. Kan ärligt säga att efter att ha sett Gossip girl så tycker man inte att OC är lika bra, vilket är lite synd.

image5

Beroende av Ebba

Nu har jag tittat på melodifestivalen. Blev ärligt talat inte så överraskad över bidragen, inget stack ut riktigt.
Efter melodifestivalen tänkte jag att jag skulle se filmen "Sjöfartsnytt" av Lasse Hallström som går på fyran. Och det är just det jag gör nu, eller nu är det reklam så jag passade på att blogga. Tyckte filmen var lite dryg i början men den är faktiskt rätt bra nu. Kanske fler som tittar på den?

En sak som är lite konstig är att jag har blivit beroende av Ebba von Sydows blogg på veckorevyn.com. Varför vet jag inte riktigt, kanske för att det hon skriver intresserar mig plus att jag på något sätt tycker att hennes liv är intressant. Tittar till den lite då och då och hoppas på att hon har uppdaterat den. Men det har hon inte nu. Hahha hon har väl annat för sig en lördagkväll kan jag tänka mig. Men imorgon kanske.

image4
                             Ebba von Sydow, snygg bild! Tagen från: http://sigrids.se/images/ebba5_1192213026.png                                                                                                                                                                                                                                                                 

Nu ska jag fortsätta att titta på filmen!

Han med de vackra ögonen

Var på bio idag med min pappa och syster. Innan bio såg jag en jättesöt kille, han hade världens finaste ögon och vi fick ögonkontakt precis innan bion. Det verkade som om han väntade på någon och jag tänkte att han såklart väntade på sin flickvän. Min blick fick upmärksamhet åt ett annat håll och han försvann. När vi sedan skulle gå in i biografen gick han precis framför mig med en äldre man, antagligen hans morfar eller nåt. Hur sött som helst! Jag kommer antagligen aldrig träffa honom igen vilket känns ganska deprimerande.

Filmen jag såg var "Morgan Pålsson". En helt okej film med humor, kanske inte alltid lika rolig. Inte bästa filmen jag har sett, men helt okej som sagt.

Schlager idag igen då jag är bänkad framför tv:n som vanligt. De flesta som har hört bidragen tror att Perelli kommer vidare till Globen. Bara för det kommer alla ha så höga förväntningar och låten kanske inte är så bra som alla säger. Men jag ska i alla fall bilda mig en egen uppfattning, har inga förväntningar!




RSS 2.0