Den perfekta läxplatsen

Nu är jag hemma från bion. Patrik 1,5 är verkligen värd att se, riktigt roligt! Hahah, skrattar bara jag tänker på det med knivarna.

Under kvällen har jag funderat vilka ställen det finns att plugga på, alltså typ som bibliotek, café och sådär. Det funkar nämligen inte att plugga hemma för mig. Finns så mycket annat som lockar och det är inte mycket som blir gjort. Är det någon som har nåt tips så bara kom med det! Funderar på att åka in till Lunds eller Malmös stadsbibliotek någon dag, tisdagar kanske eftersom jag är ledig då. Där är det många studenter då det känns som en riktig studiemiljö.

Idag fick jag en längtande känsla av att börja läsa på högskola efter gymnasiet. När man själv får välja kurser som man är intresserad av kan det nog bli kul! Ska kolla igenom kurskatalogen innan jag somnar.

Hilary

Kan man vara snyggare?! Älskar allt med Hilary! Ge mig hennes nya filmer nu!


Fly för en stund

Som jag hade planerat idag! Jag gjorde yoga och jag kollade på halva den danska filmen. Men allt annat plugg försvann. Istället badade jag, sjöng och nu tittar jag på Hilary Duffs musikvideor. Ingen disciplin överhuvudtaget! Men snart ska jag till Lund och då slipper jag tänka på allt som måste göras. Bara fly mitt liv för en stund!

Bio!

Idag är det en lite stressig dag/kväll, fast jag känner mig riktigt lugn. Klockan 15 ska jag cykla till busstationen för att ta bussen till Lund där jag ska shoppa lite nödvändiga saker, som strumpor, klämmor och diadem. Har alltid mitt diadem när jag ska tvätta ansiktet men igår gick det sönder när jag skulle ta på mig det. Typiskt! Och nej jag har inget stort huvud. Så idag blir det att köpa ett nytt. Sedan ska jag möta Veronica halv sex och vi ska på bio klockan sex då vi ska se Patrik 1,5 år. Det kommer bli stressigt men skönt när vi väl kommit in på bion. Ska bli väldigt kul i alla fall!

Innan jag ska iväg tänkte jag köra med min yoga dvd, som jag inte har gjort på evigheter. Den är jobbig, men det är skönt efteråt.  Skulle egentligen ha sprungit idag men vädret lockar inte. Jag ska även hinna med att se på en dansk film som jag har i läxa.



Löpning på gång

Jag hoppas det blir en riktig genomkörare av ryggen på träningspasset ikväll. Känner att jag behöver det efter att ha suttit i skolan hela dagen. Har försökt döda tiden som är fram till klockan tre då jag ska ha Staden och framtiden.

Har tänkt börja springa ute på riktigt nu till hösten/vintern vid sidan av träningen på fitnesscenter. Var ute och sprang igår och det var hur skönt som heslt. Då vill jag springa i detta;


Bra erbjudande tycker jag! Få se när jag kan ha råd med det.

Duktiga jag

Äntligen är jag färdig med min stilanalys i litterturvetenskap. Gjorde den färdig på hålan jag har nu. Snart är det lektion i just litteraturvetenskap. Slutar skolan 16.20 så det blir en lång dag. När jag kommer hem ska jag direkt sticka till aerobicen, alltid lite stressigt på måndagar men det får man ta. Man är ganska van vid stress efter ett studentliv på 12 år. Inte riktigt så många år eftersom man lekte mest i de första årskurserna. Sen blir det att plugga och senare såklart idol! Nu börjar den riktiga tävlingen.

Nu får jag ta och roa mig i en halvtimme innan lektionen börjar.

Perfekta huset

Vi har hittat ett riktigt bra hus nu som vi ska satsa på. Vill inte ens tänka på hur underbart det ska bli om vi får det för då blir man bara besviken om vi inte får det. Jag håller i alla fall tummarna på att det andra paret inte vill ha det.

ingen bakissöndag

Tycker det är ganska skönt att jag aldrig var ute och festade igår för idag slipper jag den jobbiga baksmällan som jag alltid får även om jag inte dricker speciellt mycket. Och idag var jag uppe redan halv nio vilket är hur skönt som heslt, då jag har hela dagen på mig att få färdigt det jag ska. Snart ska jag ut och springa i skogen, blir 2,7 km. Får se om jag orkar hela men det tror jag! Vill få spring i benen som varar hela dagen, behöver den energin nu så att jag orkar plugga senare.

Myskväll

Idag är det fredag vilket betyder myskväll med hemmagjord pizza, godis and so on. Men det tråkiga är att det inte kommer så mycket bra på tv.

Först ska vi handla och jag ska övningsköra till affären, sjukt längesen jag satt bakom ratten. Det som är så kul!

Här är en gammal goding; The Knifes Heartbeat

Ett pluggtips!

Om ni inte visste det så ska mitt projektarbete bestå av att skriva en bok om hur man pluggar bättre. Så därför tänkte jag lägga ut lite tips som jag har lärt mig eller själv kommit på.
 
Idag läste jag lite i en bok som heter Plugga smart och lär dig mer! och i den lärde jag mig ett väldigt bra tips på hur man ska planera sina läxor;



Genom att tänka på vilken bra känsla du kommer att ha när du är färdig med en uppgift eller ett arbete så känns det lättare att komma igång med den och vilja ha den gjord.
Skriv gärna någon kommentar på hur detta sättet fungerar på dig!


Sol och ny frisyr

Åh vilket härligt väder det har varit idag, har passat på och sola. Och idag har jag även varit hos frisören vilket jag egentligen skulle göra nästa vecka. Men Jessika, som min frisör heter, frågade om jag hade tid idag och det var perfekt. Annars brukar det vara svårt att få tid så nära inpå. Jessika är verkligen jättebra och idag satte hon i volympuder i håret som jag såg att Blondinbella också har testat. Det blev volym som har hållt än men burken var pytteliten men den ska tydligen vara dryg. 160 kr kostar den, lite dyrt men det kan nog vara värt pengarna för man kan även använda den mellan hårtvättarna så att man slipper tvätta håret så ofta. Men jag köpte inte den idag, tyckte det var lite mycket pengar att lägga ut bara sådär. Kanske kan spara till den och köpa den sen någon gång.

Såhär blev min frisyr, fick en lugg idag;


Sista inlägget för ikväll

Känner att det har blivit lite av ett beroende att skriva blogg. Har faktiskt ägnat mer och mer tid åt den. Mer tid till att skriva menar jag nu för några bilder och sådär har det inte blivit direkt, det kommer det kommer! Jag har några idéer på G för att göra bloggen lite mer rolig och mer intressant. Vad det blir får ni se! Nu fick jag press...

Puss & Godnatt

Sen får det bli nya friska tag

Det blir ingen bio imorgon som vi hade tänkt. Det var bara jag och S som kunde så vi tänkte ta det en annan dag när fler kan. Men desto mer får jag gjort i litteraturkunskapen, alltid nåt positivt!

Hela kvällen har jag legat och degat framför soffan, datorn och ja ska snart dega i sängen eller snarare sova. Ingen träning har det blivit denna vecka. Det ska bli en vilovecka fullt ut så att jag förhoppningsvis kan ta nya friska tag nästa vecka. "Nya friska tag" låter som ett brev man får från en förening efter ett uppehåll; "Välkommen till en ny fotbollssäsong då vi hoppas att du har haft ett skönt lov och är redo för nya friska tag" Typ..
Eller så får man inte alls såna brev, bara jag som fått för mig det eftersom det låter så logiskt på nåt sätt.

En förlorad värld

Imorgon ska jag se  "En förlorad värld" på bio med några vänner. Det var jag som gav förslaget att vi skulle se på bio då jag har längtat efter det länge. Bio=höstmys!
Filmen har en lite rolig handling; en ung man kommer till en familj och både systern och brodern i familjen blir kära i den här mannen. Det är en brittisk "afternoon- tea-film" (gammeldags brittisk film) och den verkar väldigt bra och mysig. Så jag hoppas att det kan pigga upp mig i min sjukdomstid.

Vill leva ett normalt liv

Gissa vad som hände när jag kom hem! Jag mådde inte bra! Så fort jag kommer hem mår jag inte bra då jag har mått bra hela dagen i skolan. Antar att jag slappnar av mer när jag kommer hem och allting bryter ut. Vill inte ha en sådan här upp och ner-sjukdom!! Vill vara helt frisk så att jag kan leva ett normalt liv.

En bra dag

Jag tog mig till skolan idag, mår faktiskt mycket bättre! När jag vaknade i morse kände jag på mig att det skulle bli en bra dag och hittils har det varit bra. Snart ska jag ha svenska vilket ska bli kul, gillar vår lärare. Sen ska jag hem, kanske städa mitt rum om jag orkar. (Det handlar inte om ork Eveliina det handlar om disciplin!) Och ikväll blir det kören, det ska bli så kul! Alltså är den här dagen bra!

Inte igen!

Det blir antagligen ingen ungdomsgrupp för mig idag. Har blivit magsjuk igen efter att ha varit frisk i två dagar. Så det blir och vila kanske se på Gossip girl. Det är inte fyskam men hade sett fram mot att gå till ungdomsgruppen idag. Jaja får gå dit nästa gång.

Hoppas ni har en bättre dag!

Ungdomsgruppen

Funderar på om jag ska börja i Ystads ungdomsgrupp imorgon. Gick där ett par gånger förra eller förr förra terminen men då slutade jag efter ett tag för att jag inte hade tid. Men nu har jag tid och det är inte lika jobbigt att pendla då jag inte har några lektioner på tisdagar. Fast om jag får jobb blir det lite problem, men då kan man ju alltid sluta. Hade varit riktigt kul att börja där igen!
Får se hur jag gör.

Vart tog allt bloggläsande vägen?

För någon månad sen tror jag det var, så läste jag minst tio olika bloggar dagligen. Nuförtiden läser jag kanske fyra stycken! Hur kommer det sig att jag har glömt bort alla andra bloggar? Antagligen för att de inte skriver om intressanta grejer. Kändes lite skumt när jag kom på mig själv med hur många bloggar jag läser idag jämfört med bara någon tid sen. Men det handlar ju också om tid. För någon månad sedan hade jag sommarlov och då hade man all världens tid att läsa bloggar. Nästan för mycket tid för då blev jag alltid så besviken när jag hade läst igenom alla. Nu tycker jag bara det är skönt att jag känner att jag inte måste läsa så många bloggar. Jag har kommit ur missbruket! Haha!

afrikansk gen?

Var inne på sidan makemebabies.com där man kan se hur ens barn med vem som helst kommer att se ut. Jag testade att ta mig och Fernando Torres, här är resultatet:



Haha vart kom det lockiga håret ifrån och varför är han så mörk? Någon av oss måste ha en gömd afrikansk gen någonstans. Men han är ändå ganska söt.

Glad

Fick mig en överraskning! Jag har tänkt hela kvällen att jag måste gå och lägga mig i tid och gå upp tidigt imorgon. Men hade helt glömt bort att jag börjar 11 imorgon! Nu blev jag glad!

Konstaterat

Det är konstaterat att jag är magsjuk. Därför ska jag inte göra mer idag än att bara ta det lugnt och se på film/tv. Just nu tittar jag på "En ö i havet", åh vad jag älskar den serien! Har säkert nämnt det tidigare men det kan aldrig nämnas för många gånger. Ska försöka bli bra nu så att jag kan gå till skolan imorgon, har inte råd med frånvaro denna terminen.

Mår bättre

Oj då! Har sovit i nästan 2 timmar och det behövde jag verkligen! Känner mig mycket bättre, är dock fortfarande lite yrvaken, men snart ska jag äntligen få kraft till att plugga. Yes! Hoppas jag klarar det nu!

Mår inte bra

Hur ska jag orka plugga idag? Just nu mår jag illa, har ont i magen och är trött. Får nog sova en timme och sedan se om det känns bättre. Usch vad symptomen låter hemska! (tolka det hur ni vill) Själv är jag lite orolig..

Plugg plugg plugg

Dags för att börja plugga! Har en massa uppgifter i litteraturvetenskap till imorgon så det är nog bäst att sätta igång. Hinner göra något innan jag börjar med lunch, vet inte vad jag ska äta idag. Men det tar jag sen!

Hej sålänge!

Ledbesvär

Imorse när jag satt och åt frukost hade jag ont i armen, det kändes som växtvärk eller som att den höll på att domna av. Har ingen aning om vad det kan vara. Misstänker att jag har ont i någon led för jag har frusit lite idag och känt mig allmänt dålig. Känner mig dock lite piggare nu men det onda i armen har kommti tillbaka igen. Det kannske är musarm? Fast jag har ingen mus till min dator så det måste i så fall vara för att jag skriver så mycket på tangentbordet eller något. Det kanske helt av förblir ett mysterium!

Mamma 40 år

Igår fyllde mamma 40 år då vi var på Elysé i Malmö och åt. Vi åt fondue och en jättegod efterrätt som jag knappt orkade äta. Var helt slut och helt mätt när jag kom hem!

När jag sa till mina klasskompisar att min mamma fyllde 40 så tyckte de att hon var ung. Jag kan hålla med om det eftersom hon bara var 22 år när hon fick mig! Det är rätt tidigt att skaffa barn vid den åldern idag och jag tror inte själv att jag kommer göra det. Därför beundrar jag henne som vågade/ville göra det. Och nästan 20 år senare är hon gravid igen, det är rätt kul!

Så grattis än en gång till min kära mamma! Här kommer lite bilder från igår:


Mamma är världens gladaste idag


Syster och jag


Riktigt god efterrätt! Synd bara att man inte orkade äta upp hela


Klyshé

Ska göra något väldigt klyshigt nu! Nämligen dricka te, äta mörk choklad och titta på en film. Ska se färdigt "21 gram" som vi tittar på i skolan. Var ju inte där förra veckan när de såg färdigt den så får titta på den själv här hemma. Det gäller att ta igen sånt man missat, men på något sätt gillar jag att ha mycket att göra. Just nu i alla fall.
Har sökt jobb på en videoaffär i Malmö, får väl se om det går vägen denna gången. Fick inte jobbet på Max Hamburgare men det tyckte jag bara var skönt! Får jag ett jobb sidan om skolan kommer jag verkligen ha fullt upp, i like!

 
Anton Bergs Ecuador blev det idag

Måndag

Idag fick jag mycket gjort i skolan då jag hade en massa hålor. Det som är positivt med hålor att man kan göra det man ska då och sen slipper man plugga när man kommer hem. Och har man roligt med kompisar under tiden går det också mycket fortare.

När jag kom hem bytade jag om och rusade till träningen, blev aerobic idag. Riktigt skönt med träning som inte kändes så jättejobbig. Kanske har jag fått bättre kondition. Efter träningen kollade jag på "En ö i havet" med Ida, riktig mysfilm det! Har något för filmer som spelar sig på 40- och 50-talet. Gillar kläderna!

Snart ska jag sova, godnatt på er!

Tillbaka från värmen

Igår kom vi hem från Turkiet, Alanya. Det var en av de roligaste resorna jag har varit på! Hotellet var jättebra och det var ett stort område med 3 pooler. Vi hade all inclusive vilket betydde att vi fick äta och dricka på hotellet hur mycket vi ville. Serveringspersonalen i restaurangen var rätt roliga och tillslut hade de flesta namn som vi kallade dem i smyg. Bland annat, Pinocchio, Mr Bean och "han med tänderna". "Han med tänderna" var äldre än mig och ful och en dag hade han frågat mamma (han passade på när inte Ulf var där) helt seriöst om vad jag hette och hur gammal jag var. Sen frågade han henne om hin ville ge mig till honom. Mamma sa direkt; "Noooo!", hahaha!

Vårt hotell låg utanför Alanya centrum och vi hade en strandbuss som körde oss till stranden som låg en kilometer bort. Det var härligt men väldigt varmt på stranden. På vårt hotell bodde det mest ryssar och holländare och vi var några svenska familjer med. Och påtal om holländare! Några dagar innan vi skulle åka hem började en holländare flörta med mig och jag hade kollat in honom lite vid poolen i några dagar. Vi började prata och sedan var vi några dagar innan vi skulle åka hem. Typiskt att man träffar någon bara några dagar innan man åker hem! Men det var en kul liten semesterflört.

Så jag kan lungt säga att detta var en av de bästa semestrarna jag varit på och att man är brun är en så härlig känsla när man kommer hem till kalla Sverige!



Före                                                            Efter

Packat och klart

Allting är nästan färdigpackat, naglarna är målade och musiken är överförd. Nu fattas bara att raka benen och packa det sista imorgon. SEN bär det av till Turkiet med all värme och sol! Färg ska det bli och den ska sitta i ett tag, kanske sola solarium lite då och då (max 2 gånger i månaden) för att behålla lite solbränna. Eller hur ofta behöver man sola för att behålla i alla fall lite av brännan?


Nu ska jag sova och hoppas på att jag drömmer om söta pojkar som jag gjorde inatt!


Tråkig nyhet

Idag loggade jag in på Sterlings hemsida för att se om ryktet med att vårt flyg till England var inställt stämde. Och det gjorde det! Det fanns inga andra dagar då de flyger så de lägger väl ner eller strejkar. Har inte fått pengarna som de ska betala tillbaka, får se när jag kommer hem om jag har fått det då. Annars blir det att ringa och klaga. Sånt här är så tråkigt!

Men nu struntar jag i det för senare ska jag till Gondolen och äta med familjen, fira att vi ska på semester. Säger det en gång till; ska bli så skönt att åka iväg från allt ett tag! Tar tag i allt jobbigt när jag kommer hem och nu ska jag bara njuta.
Men först städa rummet och packa klart innan det :)

Jag ska nog inte öppna munnen mer

Läste för någon dag sen Blondinbellas blogg där hon skrev att hon var förkyld. Då sa jag till min kompis att det är tur att man själv inte blivit det. Nu har jag det, dock inte förkyld utan har mest ont i halsen. Hoppas det blir bra till imorgon då vi åker till Turkiet. Men värmen brukar hjälpa om man är sjuk.
Ska dricka te till frukost, får se vad det finns att äta idag. Börjar skolan 11 idag, jätteskönt!!

Vi hörs senare..

Typiskt mig

Var och tränade Step innan, ett mycket roligt och svettigt pass! Sedan cyklade jag hem, åt och hann precis duscha innan Idol. Efter Idol tittade jag på Heroes, dock inte hela eftersom jag kom på att jag har läxor till imorgon. Så typiskt mig att komma på det så sent och när jag är som tröttast. Men nu får jag väl ta mig i kragen och göra mina två läxor. Har i och för sig sovmorgon imorgon men jag vill sova nu! Eller åtminstonde läsa min bok istället för att göra läxorna. Men jag har ju själv satt mig i sitsen så då är det bara att dyka ner i litteraturvetenskapen.

Ge mig träning nu!

Åh vad jag längtar till träningen idag, ska träna Step 1. Denna veckan har jag tränat två gånger och ju fler gånger jag tränar desto mer längtar jag dit! Det är en härlig känsla. Kanske min Emelie också ska dit, hoppas på det.

Hade velat ha nya träningskläder, det hade varit kul plus att man känner sig snyggare. Ska se om jag hittar något fint på nätet som man kan checka i affären sen.


Ny höstjacka

Åkte till Skurup efter skolan för att titta på lite höstjackor. Blev den här som är mörkgrå och kostade 300kr! Tycker den är väldigt snygg!




Godnatt

Blev vitt istället! Nej vad håller jag på med, nu ska jag sova! Godnatt sötnosar!

Gult

Ändrade precis min textbakgrund till gul. Ser ganska påskigt ut men det är bättre än det rosa tycker jag! Jag gillar rosa och har ingenting emot att ha det på mig eller så men att ha det på min blogg kan verka som att jag försöker spela en oskyldig liten snäll allting-är-bra- tjej. Jag känner det i alla fall och trivs inte med det rosa. Har innan varit för lat för att orka byta. Men nu är det gjort!

Elinkan

Gud vad jag blev chockad när jag ser självaste Elinkan på 13:e plats av de mest lästa bloggarna! Gick även in på hennes blogg där det stod något om att hennes blogg har varit med i fransk tv. Tänk att en person från min egen skola kan bli så populär i bloggvärlden, kan knappt tro det! Men jag unnar henne all lycka och hoppas hon drar ner Kenza totalt!

Pigg

Imorse vaknade jag pigg klockan 5.15, vilket var alldeles för tidigt eftersom jag inte skulle gå upp förrän 5.50. Men jag tänkte att om jag somnar om kommer jag antagligen bli ännu tröttare så jag gick upp istället.
Hade bara tre lektioner idag och sedan var det information om körkortsteroin i aulan, som jag snart måste anmäla mig till.
Jag hann även med att växla pengar till Turkiet, 300 kr fick räcka. Eftersom jag åker med familjen betalar dem det mesta förutom souvenirer och kopior. Måste verkligen snåla med pengarna nu. Speciellt när jag precis fick reda på att jag fick all min lön i juli. Jag som trodde att jag skulle få lön i augusti också. Men livet är inte alltid rättvist!

Vid fem ska jag till kören, ska bli jättekul!



Svettigt

Vid sju tiden var jag och tränade Step Intervall. Det var sjukt jobbigt och jättesvettigt, men det är så det ska vara! Var helt slut efteråt så nu är jag ganska trött och kommer nog sova gott inatt. Åh vad jag älskar att sova!

Har en muntlig grej i svenska C till imorgon; en text om matematik som jag ska läsa eller kanske mer som att jag ska berätta den inför klassen. Ja lite knasig uppgift men det ska nog gå bra, om jag ens har förstått den rätt.
Nu ska jag läsa lite av "Så dumt", en bok av Mia Törnblom som faktiskt inte är så dum!

Vill ha!



Till hösten/vintern vill jag ha dessa från Din sko som kostar 599 kr. Ganska dyra, men det är äkta skinn så de lär hålla plus att det inte läcker igenom slask på vintern. Kanske hittar ett par liknande på Skopunkten för en billigare peng. Det gäller att vara ekonomisk nu! På torsdag ska jag till Skurup och Trend där jag ska titta på en vinterjacka som bara kostar 300 kr!


Alanya



Har packat ner det viktigaste; kläder! Ska bli så skönt att resa iväg till ett varmt land där man vet att det är fint och varmt när man vaknar upp. Nu är där mellan 30 och 35 grader, helt lagom för mig sålänge man är på stranden eller vid poolen.

Tror inte min väska kommer väga speciellt mycket om man jämför med när jag hade med den till England, men nu skippar jag jeansen och tjocktröjorna så det bero på det.

Listmänniska

Jag är en människa som måste göra en lista på vad jag ska göra. Detta gör jag för att jag lättare ska få saker gjorda. Som belöning för att jag har gjort det jag skrivit på listan får jag sitta vid datorn.



Jag påbörjade min projektplan men orkar inte mer. Ska äta mellanmål sen ska jag hänga in kläder i garderoben. Ett tips om man gör en lista är att göra de saker som tar mindre än 5 minuter först; som att hänga in kläder i garderoben. Då blir listan snabbare mindre.

Min lediga dag

Idag är det tisdag och det är den dagen jag inte har något på mitt schema. Så idag ska jag packa inför Turkiet, påbörja mitt projektarbete och göra min egen Sushi. Ni fattar inte hur sugen jag har varit på Sushi den senaste tiden, och eftersom jag inte har så mycket pengar ska jag göra min egen billiga variant. Fylla skivad gravad lax med ris och gurka, kanske inte blir lika gott som vanlig sushi men tror ändå det blir gott. Vi får väl se!

Jag har förresten ändrat uppgift på mitt projektarbete. Istället ska jag göra en bok om studieteknik, där jag skriver tips på hur man gör plugget roligare och lättare samt att jag ska skriva om vilka olika inlärningssätt och studietekniker det finns. Min handledare tyckte att det var en jättebra idé och jag själv tror att det kommer bli rätt så kul och llärorikt eftersom jag inte själv har hittat ett bra inlärningssätt.

en onödig måndag

Idag är jag ganska arg för jag började klockan 8 för att ha mentorssamtal i en halvtimme. Sen börjar jag inte min nästa lektion förrän 11. Efter den lektionen har jag en håla till klockan 15. Jag frågade min mentor om jag kunde flytta mitt mentorssamtal men det gick inte! Ska jag palla sitta i skolan och göra ingenting varje måndag, då jag inte får någonting gjort eftersom jag inte jobbar så bra i skolan. Jag kan heller inte åka hem för jag hinner vara hemma en halvtimme och sen måste jag åka igen. Busstiderna är inte de bästa! Är så arg så jag har lust att gråta.

RSS 2.0