SIESTA 2009

Imorgon kl 1 drar jag, Lykke och Lie till Siestafestivalen i Hässleholm! Det är andra året som vi tre åker dit. Tror det kommer bli superkul! Nu har jag packat det mesta så nu är det läggdags så att man är pigg till imorgon, då festen börjar! Yeah!



Måndag

Idag var det nästan bara jag och Jessika som var i skolan av dem i vår klass. Vi hade bara två lektioner så mellan dem gick vi till Espresso House och köpte vars en Frapino. Riktigt gott! Sedan gick vi till Jessikas lägenhet och pluggade lite, eller mest kollade vi på MTV.

Efter skolan gick jag till Åhléns och H&M för att hitta en bikiniöverdel, men den jag ville på H&M var slut =(
Så jag struntade i att köpa en. Gick sedan upp till Sigrid då vi även mötte upp Linda för att gå till UG för att se våra klasskompisar ha sin examenskonsert. På vägen stannade vi till på ett café och åt vars en strut glass; Loads of sommarkänslor! Våra klasskompisar var grymt bra och det kändes sorgligt att det var deras sista konsert tillsammans.

Nu har jag packat lite till Siesta som vi åker till på onsdag och nu borde jag också plugga. Därför ska jag göra en lista på vad som ska göras innan jag ska gå och lägga mig!

  • Öva på mina repliker till den danska pjäsen
  • Skriva klart mitt filosofiarbete
  • Öva lite till på gitarren (vi ska spela upp för läraren imorgon)
  • Läsa lite ur "Kalle och chokladfabriken" (till en uppsats)

Läggdags

Är så trött och förvirrad nu och då är det dags för sängen! Börjar kl. 8 imorgon då mycket måste fixas; ledighet, prata med syon, köpa en bikiniöverdel (om jag hinner) samt gå på vår klass examenskonsert. Dessutom måste jag hinna plugga. Men nu tänker jag på roliga saker medans jag kryper ner i sängen. På tisdag eller onsdag bär det av till Siesta, det kommer bli grymt kul! Det vet jag!

Godnatt

Leva ut

Satt precis och tänkte på skillnaden av hur jag mår idag och hur jag mådde igår. Igår var livet på topp och jag var verkligen pepp. Kanske för att jag skulle festa. Idag är jag trött och inte alls så pepp. Man borde ha den sköna peppkänslan varje dag , för det förtjänar man. Så nu sitter jag här och lyssnar på partymusik och försöker peppa mig själv. Jag lyckas sådär, men jag har också precis bara börjat.

Eller, ska man bara acceptera att man inte alltid känner sig på topp och låta känslorna komma över en. Eller ska man göra något åt det och försöka le åt livet ändå? Det är svårt det här. Jag provar att fejka mina känslor idag så får vi se hur jag mår. För vem vill inte leva ett glatt liv och leva ut ordentligt? Det vill jag!! NU!

Äta i det nya huset

Nu ska jag försöka plugga i två timmar innan jag cyklar iväg till vårt andra hus (det nya) för att äta middag. Kommer kännas konstigt att sitta där och äta, och det kommer säkert kännas som att vi sitter hos någon annan och äter, haha.

Vi ses sen!


En utekväll i maj

Spontant bestämde vi oss igår för att gå ut i Ystad. Så det blev förfest hos Lie vid 7 innan jag, Lie, Lykke, Emily och Emmie stack till  Donna Gina. På Donna var det lagom mycket folk men en massa äldre. Fast vi hade mycket trevligt ändå med shots (det blev bara en drink för min del), foto och filmning på toa. En mycket lyckad kväll trots att vi inte kom in på Bar á Bar eftersom det var 20- årsgräns! Vi blev sura och gick in på Max där jag åt ett originalmål eftersom att jag var superhungrig. Sedan kom Lykkes mamma och hämtade oss, så nu är vi skyldig henne en biltvätt och middag, hihi. 

Kvällens mest upprepade meningar; "Baren Donna Gina" och "Nattklubben Bar á Bar"  (mina kompisar mobbar mig för att jag ibland skriver så i bloggen, hehe)

Kvällens upptäckt; Att vi kan åka till Siesta redan på tisdag kväll om det är fint väder :D


Segling 20/5-22/5

I onsdags seglade jag till Köpenhamn med ungdomsgruppen från Ystad. Det var väldigt trevligt och mysigt eftersom vädret var så fint. Det tog 4 timmar att segla till Falsterbo där vi stannade för att sova. Såklart sov i båten i sängar som på båtspråk kallas koj =)

På morgonen dagen efter fortsatte vi seglingen över Öresund och mot Köpenhamn. Väl framme spenderade vi dagen med att gå i den svenska kyrkan som finns i Danmark där vi var med på en gudstjänst och där vi fick fika efteråt. Efter det tog vi snabbtåg (det gick snabbt!) till Akvariumet där det fanns en massa coola fiskar. Det blev såklart lite pölse också och brända mandlar vid "den lille havfruen".

På kvällen blev det lite molningare efter en mycket fin dag och vi gick till Tivoli. Det började regna men vad gjorde det när vi hade åkband och åkte en massa roliga karuseller. Förresten har det kommit en ny karusell! Man sitter i ett flygplan som går jättehögt, snurrar runt, går upp och ner, och som man dessutom kan ställa in program och styra själv. Åkte aldrig den djävulsmaskinen, men någon gång ska jag! Efter några timmar var vi genomblöta och kalla, så jag och Linda gick tillbaka till båten. På Ströget som vi fick gå igenom möttes vi av två fulla killar som ville veta vad klockan var. Dålig raggningsreplik! haha!

Dagen efter seglade vi tillbaka till Ystad och det var ingen jätterolig resa hem. Det gungade som aldrig förr och trots mina åksjukeband på handlederna så blev jag sjösjuk och låg mestadels i kojen under hela vägen. Men hela resan var som sagt väldigt rolig och det var en upplevelse att få leva några dagar på en båt.

                   


      

Uppe med tuppen

Som det åskade inatt. Blev så jävla rädd när det small riktigt ordentligt, haha! Vaknade redan vid 6 och kunde inte somna om så jag hade några timmar på mig att göra färdigt mina två redovisningar som jag ska göra idag. Gör det bästa av dem så får det gå som det går. Ska bli skönt när skoldagen är över för då är det helg. En efterlängtad helt klart!

Ha en fin dag!



En trött men glad Eveliina

Efter regn kommer solsken

Efter ett ihopbrytande, en skvätt tårar och ett besök i vårt nya hus (för att hämta saker) är jag på G till att göra klart mina redovisningar. Efter denna jobbiga dag ska jag bara skriva om positiva saker, det blir så mycket roligare att läsa plus att jag mår så mycket bättre då. Ska njuta av dagarna fram till studenten, det har jag bestämt mig för!

Imorgon åker jag som sagt till köpenhamn med ungdomsgruppen och är inte hemma förrän på fredag kväll. Hinner nog inte blogga imorgon så det blir antagligen på fredag om jag orkar, annars lördag. Då blir det bilder och annat skoj!
Ha det bra här hemma för det ska jag ha på Öresund i några dagar, puss o kram.

Efter middagen

Usch vad varm jag är nu, kan bero på att jag dricker kaffe, ellllerrr? (som David Batra sa i parlamentet igår) Ni som såg det fattar ja!
Har inte gjort så mycket nu när jag kom hem från skolan; packat till seglingen imorgon, ätit middag och chillat. Funderar på att ta en promenad innan jag gör mig en stor dubbelmacka med skinka, ost, grönsaker och fetaost (som jag är sugen på) och en kopp kaffe till. SEN ska jag plugga, hihi. Hur många gånger har jag inte nämnt att jag ska, jo men nu är det sant på riktigt, jag SKA. Eller MÅSTE rättare sagt..

Dagens i-landsproblem: Mitt Gossip girl avsnitt vill inte ladda :(

Kommer jag hinna?

Om ungefär en timme ska jag ta bussen till skolan då vi ska öva på vår danska pjäs som vi snart ska spela upp. Efter det blir det gitarr och senare ungdomsgruppen. Kom på att jag bara har en massa redovisningar imorgon, på varenda lektion! Har alltså 4 redovisningar och jag är inte färdig med någon av dem, har ju såklart skjutit upp alla till sista dagen. Det värsta är att jag inte har någon som helst tid idag, förutom efter kl 22 ikväll. Aja får ta tag i det då och skylla mig själv som vanligt. Bara 7 skoldagar kvar, håll uuuut!

Ha en bra dag!

Mum/Äiti/Mamo/Mamma/Mutter

Jag ska skriva ett hyllningstal till min mamma, såklart!


Glad igen!

Blev av med migränen för nån timme sen och det är såå himla skönt! Nu är jag glad igen och har både energi till att träna aerobic och sedan plugga. Känns som att inte så mycket annat händer i mitt liv mer än träning och plugg. Men på onsdag händer roliga grejer. Då ska vi segla till Köpenhamn med ungdomsgruppen med övernattning på båten och en dag i Köpenhamn. Det kommer bli superkul!

Migrän

Energin från igår tog snabbt slut när jag fick migrän på kvällen. Det var bara att gå och lägga sig! Vaknade kl 4 inatt och trodde att mitt huvud skulle sprängas. Den smärtan unnar jag inte ens min värsta fiende (om jag nu har någon)!
Trodde allt skulle vara bra imorse men det höll i sig och jag har fortfarande ont, förutom när jag ligger ner så får ligga i min säng hela dagen. Får försöka plugga liggandes för det måste jag göra idag!

energiknippe

Yey! Nu är jag pigg och glad för jag har precis varit och tränat step intervall. Ett av mina favoritpass! Känns som sagt skönt att komma igång med träningen igen efter ett litet uppehåll. Nu ska jag ta en dusch och sen ska jag städa/packa i mitt rum. Jag gör allt för att lägga läxorna åt sidan...allt är som vanligt i Eveliinas liv och jag gillar det!


Ball nationaldag

Mina vänner är så snälla, för fast att inte dem hade tänkt titta på ESC så satt dem hela kvällen och tittade med mig. Sånt kallar jag riktig vänskap, hihi! Norge vann som många kanske redan vet och jag tyckte dem var värdiga vinnare. Ball nationaldag de får idag!

Söndag idag och jag har en massa skolarbete att ta tag i, lika bra att sätta igång annars gör jag ingenting. Senare ska jag träna step intervall och det ska bli riktigt kul! Har blivit en friskis igen efter att ha varit sjuk, det känns bra att vara tillbaka i träningslokalen igen. Dags att byta om, sen blir det plugg för hela slanten!

En filosofisk lördag morgon

Just nu ser mitt hår ut som ett skatbo eftersom jag precis nästan har vaknat. Så brukar mitt hår se ut på morgonen men på helgerna är det värst då jag har sovit riktigt länge. Tur att man inte behöver gå ut och hämta tidningen, då hade man haft en hel flock med skator i håret. En liten filosofisk tanke såhär på lördag morgon! På tal om filosofi så ser det ut att bli ett fint betyg för mig i det, så idag ska  jag skriva klart mitt arbete som jag är försenad med snart.

Efter det ska jag unna mig en kväll med mina tjejer Lykke och Lie. Hade velat se på Eurovision Song Contest men är inte säker på att dem är så hype på det. Vi får se, vi får se.


Fredag hemma

Nu är det helg igen och det känns väldigt konstigt. Ikväll ska jag bara vara hemma och ta det lugnt, ska snart ut och gå en promenad med mamma. Det var inte igår hon och jag gjorde det tillsammans! Hemmakväll som sagt med godis och snacks, tv, dator, veckorevyn och kanske en bok. Jag gör vad jag känner för helt enkelt. Var sugen på party innan men en kväll hemma sitter verkligen inte fel.

Hoppas ni får en trevlig fredagkväll!


Snart är det Siesta! Längtaaar!

Vi

Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag tycker om er!  I hope it will last forever!


Jag fick det!

Var på anställningsintervju av sommarjobb inom vården förra veckan och idag fick jag mitt besked. Jag fick jobbet! I tre veckor ska jag jobba på ett ålderdomshem här i Sjöbo och det blir perfekt med en så nära arbetsplats. Tror det kommer bli kul också! Eftersom att det bara varar i tre veckor ska jag antagligen också jobba i Malmö på Stena Fastigheter där jag jobbade i somras. Hade tänkt spara ihop pengar till en bartenderutbildning i Spanien som det ser ut nu. Men man vet aldrig med mig, jag ändrar mig så fort!


En liten promenad

Var helt död när jag kom innan för dörren igår. Hade inte ätit på 7 timmar, hade inte sovit mer än 2 timmar natten innan och jag hade gått runt hela Sövdesjön vilket tog oss 4,5 timme. Det var en mycket trevlig dag som började soligt och med hopp om att det inte skulle ta sååå lång tid. Men tiden gick och gick medans vi gick, hoppade över bäckar, kröp under elstängsel och dessutom träffade på en tjur. Vi kom i alla fall runt sjön levande, vilket var skönt!
Hade vita skor på mig vilket inte var så smart, den ena var helt brun och den andra var halvt brun när vi kom fram. Haha men så kan det gå!

Galen av att jag alltid skjuter upp

Jag blir galen! Om en timme ska jag se Eurovison song contest och jag har en uppsats att skriva till imorgon som jag inte har börjat på. Panik panik! Hur ska detta gå?! Det blir en lång natt med mycket te, men det låter ganska mysigt. Japp tar tag i det då! Detta är för fan höjden av mitt uppskjutarbeteende, shit!

Aja, fast jag låter stressad är jag ändå glad! För om exakt 1 månad tar jag studenten! Ta mig till Siesta först, NU!

Rösträtt i Finland

Fick hem ett brev idag där det stod att jag har rösträtt i Finland nu när man ska rösta i Europaparlamentsvalet. Jag bor varken i Finland eller är finsk medborgare så jag tyckte detta var väldigt konstigt.  I så fall får jag rösta två gånger, men det är säkert något finskt parti jag måste rösta fram i så fall. Dessutom måste jag åka till norra Finland för att rösta i en vallokal där. I don't think so...



Vardagen flyter på

Fick sluta tidigare idag eftersom jag redan hade gjort provet som mina kära klasskamrater skulle göra. Somnade på bussen redan när den hade kört ut från Ystad, brukar alltid somna i slutet av sträckan annars. Det är ganska jobbigt att vara trött och somna på en buss för man vaknar var femte minut och tror hela tiden att man gör konstiga ljud osv. När jag kom hem stod en finsk korvsoppa och väntade på spisen. Det var så gott så jag vet inte vad! (Bättan vet)

Nu har jag packat det sista som jag kan packa ner på mitt rum för det andra behöver jag. Det känns skönt! Hade behövt skriva en uppsats men jag tänkte chilla med Tonårsliv istället, det känns mer lockande =) Hade dock varit skönt med en promenad i solen, men min förkylning blir nog inte bättre av att jag går ut och anstränger mig.


Måndag morgon

Nämen Godmorgon! Ingen uppe nej, bara några morgonpigga plus jag. Fast tillhör jag den morgonpigga skaran då? Tror inte det för jag hade inte gått upp nu om jag inte varit tvungen. Jag är mer en kvällsmänniska, men det är inte alltid jag klarar hålla ögonen uppe då heller. Då är jag kanske både och, känns ju ändå ganska skönt. Är i alla fall inte död nu, men heller inte jättepigg. Mår ganska mycket bättre idag än vad jag har gjort de senaste dagarna. Det tackar jag för!

Hade egentligen börjat 8 idag men fick den härliga nyheten igår om att vi inte har mentorssamtal och därmed börjar 11. Men gick upp lite tidigare för att öva in en redovisning (morgonplugg är ganska effektivt ibland) och nu chillar jag framför datorn innan jag ska ta mig en dusch och bege mig till bussen. 14 ynka skoldagar kvar! Jösses...

Efter plugget

Nu har jag skrivit färdigt min redovisning till imorgon (jag är stolt över mig själv!) så nu ska jag göra mig iordning för sängen, titta på svt:s dokumentärserie Tonårsliv och sen sova. Ska nämligen vara i skolan redan kl. 8 imorgon!

Godnatt =)


Ikea-söndag och flyttlådor

Från igår till idag sov vi över hos bonusfarmor och bonusfarfar då vi hade firat bonusfarmors födelsedag igår. En trevlig kväll med familjen.

Idag har vi varit på Ikea och kollat en massa och fått inspiration till vårt nya hus. Jag, Hanna och Ida behövde en liten paus där inne så vi gick ner och åt korv och glass. Har haft så dålig aptit på sista tiden pga att mina smaklökar inte fungerar så det smakade som allt annat jag ätit de senaste dagarna. Är riktig trött på min förklyning nu!

När vi kom hem packade jag ner ganska mycket från mitt rum i flyttlådor som nu har förflyttats till vårt andra hus. Nu hade jag tänkt plugga men är så himla trött så jag tar och sover en stund först. Bilderna från fredagens fest kommer också senare!

En kväll i Ystad

Min hals och näsa mår en aning bättre idag och det känns ju skönt. Dock är jag inte helt frisk än så jag gick inte till skolan idag heller. Tänkte vila upp mig inför ikväll då jag först ska äta i Ystad med familjen (Mamma och Ulf firar 5 år som gifta) och sedan ska jag till Ditte som har fest. Kommer bli en mycket trevlig kväll! Plus att det ska bli skönt att få komma ut lite, har ju inte varit ute sen i tisdags (!)


Nu blev det kvälla



Härligt! Har precis duschat och det var så otroligt skönt! Hm..vad ska jag göra nu? Ska i alla fall koka te och bara ta det lungt. Ska inte till skolan imorgon så då tar jag den tiden till att plugga. Imorgon ska jag vila mig ordentligt så att jag är frisk nog att festa lite på kvällen. Saknar mina vänner så jag måste dit, haha!


Livet innan det kunde jag, utan och innan

Ännu en dag hemma. Detta börjar bli tröttsamt eftersom att jag inte har någon energi till att göra det jag måste. Sjukdom och skola går inte ihop! Aja får bita ihop senare och ta mig till biblan åtminstone. Dessutom måste jag börja packa så smått eftersom vi har fått påskrivet huskontraktet. Så det är inte länge tills vi flyttar in i det nya huset. Ska bli spännande!

Kom och tänka på hur musik påverkar en. Antingen blir man glad, ledsen osv eller så blir man påmind av saker som river upp gamla sår. Det sistnämnda är jag med om just nu och det är ingen härlig känsla direkt.


En låt jag gråtit till många gånger under mitt liv

Festivalsommar förgyller en dyster dag

I förkylningstider och regnperioder har jag ändå försökt hålla humöret uppe och uppmuntrat mig med film. Det blev filmen "Wild Child" som gick på bio för inte så längesen. Trodde att den skulle vara barnslig och halvkass, jo det var den emellanåt men den var ändå ganska okej och den hade några poäng. Jag blir också glad i det dystra när jag tänker på Siesta- och Hultsfredbiljetten som jag nu äger sen några dagar tillbaka. Wiiee!
Nu blir det mer film för någon uppsats kan jag inte skriva utan att komma till bibliotek. Internet är ganska värdelöst ibland!


Många gillar inte sånna här filmer, men hej de är så lätta att ta till sig när man inte orkar tänka.


Tummen upp för en ledig dag

Ligger sjuk i min säng med världens hemskaste förkylning, usch! Skulle följt med till Malmö idag och shoppat studentklänning men motivationen var verkligen inte på topp när jag vaknade sjukare än igår och såg att det regnade.

Det värsta med att vara sjuk är att man inte kan göra saker som jag normalt brukar, som att träna. Jag har blivit riktigt beroende av det och min hjärna bara skriker efter det, men min kropp klarar det inte. Vilket i-lands problem va?! Men imorgon ska jag få träna lite för då ska vi springa 5 km på idrotten, fast jag ska gå hela. Måste vara där om jag ska få VG i idrott vilket jag ska ha efter allt jag gjort dessa 3 år.

Jag borde skriva en uppsats om kinesisk mytologi nu eftersom jag ändå inte har något annat för mig. Kan ju vara skönt att ha gjort något i tid för en gångs skull.


Intensiv dag med jobbintervju



Godmorgon!
Idag är en ganska fullspäckad dag; först ska jag till skolan och ha Projektarbets-seminarium och gitarrlektion. Sen ska jag på anställningsintervju inom vården i Sjöbo. Efter det är det ungdomsgruppen. Är inte så nervös inför intervjun, tar det som det kommer. Får jag inte jobbet är det inte hela världen, men vi får se hur det går!

Korv stroganoff kan vara gott

För en stund sen var det jag som lagade familjens middag; korv stroganoff och ris. Jag är inte så förtjust i just den maträtten men himmel vad gott det blev! Hade Jamie Oliver och Mat-Tina smakat den hade dem direkt bett om dödshjälp. Nu överdriver jag, hehe, men den blev i alla fall jättegod! Tummen upp för min korv stroganoff!

Hemma från skolan

Måndag och jag bestämde mig för att stanna hemma eftersom att jag inte mår riktigt bra. Mitt halsont är ganska borta men nu är jag riktigt snuvig istället. Blir en vilodag hemma idag. Men jag måste ändå plugga så att jag kan ta bort lite från min lista. Det är ju så sjukt mycket inlämningar osv. Ska även hinna med att se Gossip girl innan det nya avsnittet kommer imorgon.

Mer än så händer inte hos mig, vädret är ju inte mycket att hurra för idag.

Williams dopdag

Idag var det min lillebror Williams stora dag då han döptes i Everlövs kyrka. Härmed heter han Cedric William Bengtsson, väldigt fint! Jag var en av faddrarna och fick hålla honom under dopet. Efteråt blev det mat och tårta hemma hos oss precis som igår. Vill även tacka Lykke och Lie för att ni kom. Det väldigt roligt att ha er här!

  
Jag utanför kyrkan


Påväg att döpas


Hela familjen


Denna fina present fick han av mig; ett halsband med en fotboll på.


Fin tårta, samma tårtmakare som igår.


Stolt storasyster/fadder

Sjuk

Är trött och har feber så nu ska jag bara ligga i min säng och kolla på serier. Börjar med Gossip girl och sen får jag se om jag orkar nåt mer. Känns segt en lördagkväll, men vad gör man? Detta blir också trevligt!

kram på er!

Hannas konfirmation

Syster Hanna konfirmerades idag och hon sjöng jättefint i kyrkan! Efter kyrkan blev det smörgåstårta och vanlig tårta hemma hos oss. Mycket trevligt! Imorgon väntar ännu en fest, för då ska William döpas.

         
 
 
 

Syster konfirmeras



Idag ska min blondinsyrra Hanna bli konfirmerad, så vid 12 drar vi till kyrkan. Senare blir det lite fest hemma med presenter och allt som tillhör. Detta får mig att tänka på min egen konfirmation som var för 4 år sen. Det var en väldigt varm och trevlig dag.

Halsont och vårstädning

Sitter här och äter skinkmackor samtidigt som jag lyssnar på Meldoy Club. Det känns mysigt förutom att jag har ont i halsen, vill verkligen inte bli sjuk nu! Hade kunnat lindra det med te men jag är inte alls sugen på det så jag dricker juice istället. Det hjälper inte speciellt bra så jag får helt enkelt stå ut.

Hela min säng är fylld med kläder eftersom jag städar min garderob. Bort med höst- och vinterkläder och fram med vårkläderna! Dags att sätta igång innan jag blir trött och ångrar varför jag satte igång med det.



1 maj

 

Idag är det 1 Maj och jag kan inte fatta att det redan är maj! Det betyder att det är Siesta denna månaden och det känns ju hur kul som helst!

Inte för fort fram nu, nu ska vi koncentrera oss på dagen. Ska bara spendera denna dag hemma med mig själv eftersom jag inte har gjort det på en massa helger. Mår superbra idag och jag känner för att träna. Kanske ska man dra till skogen och promenera, låter mysigt i mina öron. Ensamhet är skönt ibland!

Igår kväll

Igår var det valborgsmässoafton då jag och Lykke tog bussen in till Ystad för att festa lite hos Jimmy. Det blev ganska lungt men ändå mycket roligt med dans, sång, kubb och vår obligatoriska film. Vi gick aldrig ner till majbålet, och tur var väl det eftersom det ändå inte var något. Efter en mycket trevlig kväll tog vi halv 1 bussen hem.

Kvällens AJ; När vi spelade kubb kastade någon en pinne rakt i ryggen på mig.
Kvällens stöld; En tulpan och en Pelagonia, tulpanen var mycket fin!


RSS 2.0