överraskningen, fest och shopping

Överraskningen igår var att Lykke skulle bjuda mig på mat och efterrätt eftersom jag inte kan komma på hennes 18-årsfest nästa helg, då jag är i Turkiet. Det var en fin och god liten överraskning; hemmagjord pizza och vaniljglass med varma hallon. Tusen tack! <3

Senare stack vi ju till Björns fest där det inte var så mycket folk som jag trodde att det skulle vara. Men det var helt okej ändå. Idag mår jag ganska bra förutom att jag känner lite spänningar i huvudet.
Om en stund ska jag till malmö med familjen och shoppa lite. Får se om det finns något fint och billigt! Det gäller att snåla nu, och extra mycket eftersom jag inte fått min lön än (!).
 Ha det bra!


hemlighet?

Snart ska jag till Lykke där vi ska förfesta innan vi ska vidare till Björn. Lykke och Lie har en hemlighet till mig och jag tror att det har nåt med mat att göra ( de sa att jag inte skulle äta innan) och det passar bra eftersom jag är ganska hungrig nu. Jag fattar inte varför de har en överraskning till mig, jag fyller inte år eller nånting. De kanske bara luras..får väl se! Ska i alla fall bli kul att festa, vilket det oftast är!

Äntligen!

Jag har nu kommit fram till vad jag ska ha som projektarbete! Jag ska designa T-shirts, alltså måla motiv som sedan kan tryckas på en t-shirt. Ska dock inte trycka alla motiv jag gör utan kanske bara en eller två. Sedan ska jag förmodligen även göra en hemsida där jag ska visa mina t-shirtsmotiv. Ska även skriva om t-shirtens historia och dens betydelse i samhället. Tror att det kommer bli kul och jag hoppas min handledare godkänner idén. Nu ska jag göra en idéskiss på min fina idé och sedan blir det att läsa.
     Tror faktiskt att jag ska läsa Mia Törnbloms "Så dumt!". Mamma läste den och tyckte att den var bra så jag ger den nog en chans.

Onsdag

Idag hade jag tre lektioner; engelska c, religion och svenska c. Engelska verkar ganska okej och läraren verkar också bra. Vi ska prata rätt mycket på lektionerna och blev lite rädd när läraren sa att det var högre nivå (ja klart det är eftersom det är engelska c). Men det ska nog gå bra, hoppas jag inte får black out som jag ofta brukar få när jag ska prata engelska på lektioner. I England går det jättebra men på lektionerna låser det sig liksom. Får ta och lösa det där problemet. Det gäller att bara tro på sig själv, right?!
Efter engelskan hade vi Religion vilket verkar vara en helt okej kurs, ny lärare där med. Sedan svenska med en annan ny lärare. I svenska c är det också ganska mycket muntligt men det ska nog gå bra eftersom svenska inte är så svårt att tala.

När jag kom hem var jag väldigt trött, sov tom. på bussen hem, så jag gick och la mig en timme. Jätteskönt! Sedan har jag suttit hela kvällen och klurat ut vad jag ska ha som projektarbete, har kommit på några idéer nu. Imorgon blir det att skriva idéskissen så att jag kan se om idéerna går att utföra.

Dags att sova! Godnatt

PA

Sitter i skolan och har fortfarande inte kommit på nåt bra projektarbete, står still i hjärnan. Några tips?
Får väl leta runt lite på google..

Bedtime

Sitter med en ansiktsmask på mig, det var verkligen längesen! Ni kan ju gissa vem jag fick idén av! Ska gå och lägga mig nu för jag börjar redan klockan åtta imorgon med Engelska C, senare blir det Religion A och Svenska C. Hoppas det är intressant!

Nu blev det kvälla

Blev ingen träning idag, var för trött just då. Ska snart ut och övningsköra vilket ska bli riktigt kul! Ska försöka få mitt körkort innan nästa sommar, får ta och anmäla mig till teroikursen som jag ska gå genom skolan. Orkar verkligen inte tänka på projektarbetet nåt mer..

nej nu

Slut med trams framför datorn, dags att ta tag i projektarbetet!
Ikväll blir det träning; Step I på Fitnesscenter.

Hej sålänge!

Inspiration

En människa som ger mig väldigt mycket inspiration är Blondinbella. Hon är en målmedveten tjej som ger tips till andra, försöker ge andra en bra självkänsla och uppmuntrar till att gå sin egen väg. Hon har delvis gjort så att jag vågar satsa på mina drömmar, för man behöver någon som pushar en när man är osäker.
Jag har lärt mig att våga satsa och inte bara tack vare henne, jag tänker ofta själv; vad är det värsta som kan hända?
Så idag är jag väldigt stolt över mig själv eftersom jag har sökt jobb på Max i Malmö. Får reda på svar inom 3 veckor, hoppas det går bra för ett extrajobb hade inte varit fel!

Projektarbete

Andra dagen i skolan bestod av diskussion av "In to the wild" som vi såg igår. Sedan var det information om projektarbete och vi fick prata med vår handledare om hur vi skulle göra och så. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra än men fick ett tips av min handledare. Eftersom jag är intresserad av turism och förmodligen vill bli reseledare så ska jag på något sätt göra en guidad tur. Hur jag ska göra vet jag inte än men snart ska jag göra min idéskiss då allt ska falla på plats. Projektarbetet kommer bli en utmaning men det ska nog gå bra. Vad ska ni ha för projektarbete?

Första skoldagen

Yey! Jag överlevde den första skoldagen trots att vi började 8 och slutade halv 4. Idag skulle vi lära känna ettorna lite mer så hela arbetslaget delades in i grupper.  Varje grupp fick höra en föreläsning om hållbar utveckling för miljön, dansa salsa och sen såg vi på en film, "in to the wild". Den var sådär, bra ibland, seg ibland.
Denna skoldag tog ganska hårt på mig så nu är jag väldigt trött! Kommer sova väldigt gott inatt..

Skola närmar sig

Kollade på mitt schema idag, ser ganska okej ut förutom några störiga smågrejer (onödiga hålor och mentorsträff) och att jag börjar klockan 8 fyra dagar i veckan! Får se hur det blir när man vant sig.

Ordning måste det bli i alla fall; rummet ska städas imorgon och kläder ska tvättas och sedan första gången på länge, gå och lägga mig i tid..hur man nu gör det.

Gbg

Var i Gbg från onsdag till fredag med Lie, Sophie och Lykke. Helt underbart kul med Liseberg och utgång på "Sticky fingers"! Åkte nästan allt förutom uppsskjutet och uppsvinget. Väldans kul, Balder var såklart bäst! På "Sticky fingers" kom jag in hur lätt som helst med mitt fina leg och vi träffade en massa sköna typer, men som vanligt är det svårt att snacka på en bar med hög musik. Cool bar med god Pina colada och fullt ös!

Efter några dagar med karuseller och party mådde jag väldigt illa på bussen hem. Klarade mig utan att spy men resten av kvällen blev inte så kul, lindrade lite med mammas åksjukeband. Idag mår jag toppen, sitter och lyssnar på bästa The killers.

Jimmy!

Tänk att jag helt hade glömt bort min gamla idol Jimmy Jansson! Men nu har jag tagit upp honom hur minnet igen och håller på med att ladda ner hans nya skiva. Jimmy Jansson var the one and only en gång i tiden när jag var si o sådär 14 år, och han är fortfarande grym!

Det var såhär jag började gilla Jimmy Jansson; En dag i sjuan åkte jag med familjen till Ullared och precis innan vi skulle gå ut ur Gekås gick jag ner till skivorna och hittade Jimmy Janssons första skiva. Jag hade ingen aning om vem han var för jag brukade inte titta på Fame factory där han blev känd, men jag tyckte han såg söt ut så jag köpte den. Som alltid när vi reste på den tiden hade jag min bärbara CD-walkman med mig, så jag satte i skivan där och så satt jag där hela vägen hem och lyssnade. Blev helt förtrollad direkt! Lyssnade ofta på skivan och grät ofta på kvällarna till hans musik, hehe känslig var man som 14-åring. Sedan den dagen jag köpte hans skiva på Gekås har jag alltid lyssnat på hans musik men nu var det som sagt ett tag sen. Så det känns verkligen kul att lyssna på han igen!

Ja vilken solskenshistoria :')

  Killen som förgyllde min tillvaro :)

Madonna

idag fyller Madonna 50 år vilket de firar med Madonna-maraton på kanal 5. Har förberett inspelningen och bara hålla tummarna för att allting går rätt och att allt hamnar på rätt band. Får även byta band ett antal gånger. Ja vi kör med gamla hederliga VHS när vi spelar in program. Sa till mamma idag att det blir mycket smidigare om vi köper en inspelningsbar dvd vilket vi lär göra någon gång, när kan man fråga sig. Det är så mycket man vill ha här i världen.

Tänk att Madonna redan har fyllt 50 år. Mamma har ju följt henne sen hon var ung och jag kom att tänka på hur det kommer kännas sen när mina idoler blir gamla. Kommer de se lika bra ut som de gör nu? Madonna är ju faktiskt snygg för att vara 50 år!



Namnlös

Träningsvärk till tusen! Men sånt får man leva med när man är otränad. 
Idag har jag vaknat vid 13, tvättat och lämnat in min cykel på lagning.
    Samma fel på cykeln som det var förra gången. Första gången den var sönder sprängdes min slang när jag skulle pumpa cykeln, tror att hela byn hörde det och jag blev halvt döv. Nu andra gången så precis efter vi hade lagat cykeln så small det igen när jag cyklade och jag höll på att bli helt döv. Hehe skämtosido, men det lät väldigt högt i alla fall! Så får hoppas att slangen håller den här gången när min cykel ska få profesionell hjälp.

and i did it...

Jadå, jag var och tränade step intervall idag och det var det skönaste jag har gjort på länge! Blev helt genomsvettig (har nog aldrig varit så svettig) och var helt slut efteråt. Det känns verkligen att man inte har tränat hårt på länge! Köpte ett tremånaderskort så nu ska jag minsann dit ofta. Har redan bokat in vilka jag ska gå på nästa vecka; Måndag: Power, Onsdag: Aerobic I, Torsdag: Step intervall. Sen får vi se om det blir någon helgträning också. Denna helgen blir det i alla fall inte det för det var inga roliga pass, mest spinning och det känner jag inte för riktigt än.

Nu är jag trött vilket jag inte brukar vara på sommarlovskvällarna så ska läsa lite filosofi (ja jag förbereder mig lite för min filosofikurs, vill se lite vad det innebär och så).

Godnatt


Jeans

Eftermiddagen har jag spenderat till att sy in mina jeans till stuprör. Hur enkelt som helst och vill du också göra det finns här en beskrivning på hur man gör; http://annaf.devote.se/blogs/189848/sy-in-jeans-och-byxor-till-stuproer.htm

Sedan har jag även laddat ner Mysteriet på Greveholm, wiie vad mysig den är! Snart ska jag se den med Ida.

Trevligt

Hade en trevlig kväll igår med Lykke och Lie! Vi lagade mat vilket bestod av kycklingfilé, pommes, bearnaisesås och såklart vitlöksbröd. Det var himmelskt! Och ännu bättre var det att äta när vi samtidigt såg finalen i Crowned. Senare gick vi upp på ovanvåningen för att se Projekt Runway samtidigt som vi åt Lies goda efterrätt; Daimmousse.
VI flätade även håren på varandra, vilket är rätt kul för de gör man inte så ofta. Vi kunde även höra hur det åskade och SOM det regnade! Gatan var full av vatten, det var helt ofattbart! Jaja hösten är väl här för att stanna.
Senare tänkte vi se Step up 2 men den var rätt hackig så vi tittade på Juno istället. Jättesöt film med sötaste Michael Cera. Sedan var det läggdags..

Jag vill träna!

Just nu känner jag ett riktigt sug efter att börja träna, och det ska jag nog göra idag också. Tänkte gå på Step intervall på Fintesscenter. Känner att när man har motivationen uppe så ska man passa på och köpa träningskort. Det kommer ju kosta lika mycket oavsett när jag köper det så jag kan lika bra köpa det idag. Hade egentligen tänkt vänta tills skolan har börjat, men det kvittar!

Åhh vad jag ser framemot träningen!

Bara en människa

Rummet ser ut som ett bombnedslag, resväskan står fortfarande framme, kläderna kommer aldrig in i garderoben och man tillåter sig unna sig godsaker varje dag. Jag vågar inte ens fundera över hur mycket pengar som går åt hela tiden. Detta kallas sommarlov!
Snart är det dags att ta tag i sig själv. Kanske ta och städa sitt rum, kanske sätta upp resväskan på vinden, lägga in kläderna i garderoben, börja träna och snåla på pengarna!

Vi får väl se hur allt går, man är ju trots allt bara en människa....

Min dag


Såhär har min dag sett ut;


  • Gått upp klockan 11, ätit frukost och tvättat
  • Promenad i 40 minuter
  • Resten av tiden har gått åt till datorn :S

Snart ska jag till Konsum där jag ska träffa Lykke och Lie för att handla lite mat som vi ska ha till vår middag ikväll. Sen blir det tv-mys med dem filurerna också.
Är det för kallt att cykla dit i shorts? äh skitsamma de är sköna!


Kär!

Jag är kär!! I Gossip girl! Laddade hem de avsnitt som ska visas i Sverige i höst och de är så bra! Det var bara 5 avsnitt så har bara ett kvar att se på nu. Har blivit beroende av den så det kommer kännas sorgligt när jag har sett det sista. Får hoppas på att säsong två kommer ut snart! Give me!!

Äntligen!

Fick äntligen rätt på Internet explorer igår och jag kan nu surfa som vanligt igen! Problemet var att jag hade installerat en uppdatering och när jag avinstallerade den så fungerade det utmärkt. Dock har jag fortfarande problem med filhämtning då det hänger upp sig varje gång jag ska hämta en fil, kan det vara virus tro?
Får väl ta och rensa hela datorn och se om det funkar bättre då. Ja då har jag ju något att göra idag.

Känner för att börja träna idag, kanske på fitnesscenter, får se hur mina skoskav mår först.

Virus

Jag tror att jag har fått virus på min dator. Konstigt nog kan jag komma in på msn men inte på internet så det måste vara något som infekterat min dator. Därför kan jag inte skriva så ofta nu och kolla alla bloggar jag brukar på ett litet tag (förhoppningsvis). Sånt här är så sjukt irriterande och jag är också dum nog att inte installera nytt virusprogram när det gamla gått ut. Men det är bra att vara efterklok! Får hoppas på att virusprogramet kommer snart och att min dator också kan få ta del av det. Ja, vår andra dator har också fått virus, blir så trött!

Det kommer ordna sig, det gör det alltid
Jo, det löser sig, så brukar allt bli
det kommer fixa sig till slut
det är inget tvivel om, fast nu känns skiten sur
och flera mil ifrån, det ordnar sig...

Från en oplanerad till en spontan helg

Innan sa jag att min helg var oplanerad och det var den också, men nu har jag lite grejer planerade för ikväll och imorgon. Ikväll ska jag på 18-årsfest här i Sjöbo, ganska skönt så att man slipper fixa skjuts. Det ser jag fram mot och att äntligen få festa med både Lie och Lykke, ett tag sen tjejer!
Tycker att det är roligast med helger då man gör saker spontant. Som idag när mamma ville att vi skulle köra ut på Österlen vilket var väldans mysigt. Samt att jag ikväll ska på fest.

Hade tänkt städa mitt rum men det orkar jag inte, känner att jag måste sova en stund innan jag börjar göra mig iordning och förfesta.

Oplanerad helg

Första helgen på länge som inte varit planerad och det känns riktigt skönt! Spontant ska jag, mamma och Hanna till Kiviks musteri och Simrishamn för att äta glass. Mysigt!

Lyssnar på Radio Nowhere med Bruce Springsteen, har ni inte hört den? Lyssna!

Ekonomisk översikt

Det gäller att ha koll på pengarna för jag vet inte vart de tar vägen, eller egentligen vet jag men jag försöker förtränga det. Har försökt göra en liten ekonomisk plan och jag börjar få kontroll på pengarna, kom även på att det rullar in lite pengar nästa månad också, så nu känner jag mig ganska lugn.

Något jag ska köpa imorgon är rabattkort! Det är helt sjukt hur mycket pengar som går till bussen bara! Lite slutreaköp måste också göras! Min ekonomiska plan kommer hålla jag lovar! (ingen ironi, jag brukar kunna hålla den)

Party X 2

Idag blir det två fester för min del, den första är dock ganska barnvänlig eftersom det är min 10-åriga syster som ska firas. Senare ikävll blir det riktigt party hos Fanny vilket ska bli kul! Längesen man festade med Lykke, Fanny och de andra som kommer :)

Min festoutfit för ikväll blir ett gult linne och en svart liten jacka som jag lånat av min syster. Vad jag ska ha till vet jag inte än.

RSS 2.0