Flyget bokat

Vi har äntligen löst vårt problem med flyget då vi inte kunde åka med Sterling.  Det blev SAS till Heathrow och British Airways hem till Köpenhamn! Vilken lättnad det är nu! Förutom att man är ganska mycket fattigare.




Klänning

I tisdags köpte jag den här klänningen på Gina tricot för bara 124 kr!


Bildbevis på min rensning

Eftersom Lie inte trodde på mig då jag sa att jag skulle städa garderoben så tog jag några bilder medans jag gjorde det.



En nästan tom garderob




Allt ligger på sängen, inte riktigt allt, bara första hyllan



Klart!

Garderobsrensing

Jag tänkte städa min garderob och ta bort allt jag inte använder. Ska bli väldigt kul faktiskt! Det är det roligaste stället att städa på.

Bra dag trots allt

Idag känner jag att det är en ganska bra dag fast det regnar och fast min migrän inte har släppt. Jag hoppas att det med Sterling löser sig för just nu känner jag att jag inte kan göra mer; min låtsaspappa måste skriva under och jag måste ha tag i konkursförvaltaren när de har utsett en.

Har gjort en spontanansökan angående jobb till jullovet och ska göra några till. Sedan blir det att se någon bra film eller Gossip Girl. GG håller mitt humör uppe!

/ Eve

Sterling

STERLING! behöver jag säga mer? Hoppas bara nu på banken kan betala tillbaka pengarna. Mitt huvud sprängs snart så nu ska jag sova och glömma alla problem i några timmar. Godnatt

few words from me explains a mite how i feel

the pain of nights of crying doesn't make it easier to forget and move on
I try to smile, it helps for a while, why can't it last forever?
i just want to clean my room, make a change and start over.
it isn't that hard, is it?

Hårresultat

Tog en bild på mitt hår idag. Känns som om det redan har ljusnat från igår, eller så blir färgen så intensiv när man precis har färgat det.


Höstlov

Har glömt ägna ett inlägg åt höstlovet! OOOOOOOH MY GOD säger jag bara, såå skönt med loov!
Har en del planerat redan;

Imorgon; HSM 3 med Lie och Ida
Tisdag; körkortsteori på kvällen
Onsdag; Träna
Torsdag; Träna

Sedan vet jag inte, men en sak vet jag! Jag ska sova länge varje morgon! Är sugen på att festa till helgen men har inte hört om någon fest ännu, får väl se.




Blogg, du är saknad!

Var hos pappa i helgen, när vi kom dit regnade det och när vi åkte hem regnade det också. Men igår var det hur fint som heslt och vi började vår dag med att gå vid havet, Ribban blev det. Sedan åkte vi till Hemmakväll för att hyra film. Det blev "21", "Ps. i love you" och "utan spår". "21" var helt klart bäst, och Jim Sturgess är såå snygg!
Jag har inte suttit vid datorn på hela helgen, därför blev jag så glad när jag fick ett sms av S att Blondinbella börjat skriva igen! Så jag skyndade mig snabbt in på hennes blogg, när jag såg inläggen kände jag mig hel igen!

En annan blogg jag har saknat under helgen är min egen faktiskt, känns så skönt att ha någonstans att skriva av sig.

Färgning

Sitter med färg i håret. Färgade det redan i fredags men då blev det ojämnt så nu färgar jag det igen. Kommer bli kastanjebrunt som jag hade förra hösten. Förlåt Lie, du skulle egentligen färgat det på mig men jag var bara tvungen att göra det så fort som möjligt, är en sån som måste ha det gjort just NU. Trivs jättebra i brunt hår, man känner sig inte så blek då.  Ska skölja ut det om 10 minuter, då fotar jag och lägger ut på bloggen.

Ny hårfärg på G

Har länge tänkt; nu ska jag inte färga håret på ett tag utan ha det blont som min naturliga hårfärg. Men idag tittade jag på gamla bilder då jag hade brunt hår och blev väldigt sugen på att färga det brunt. Nu har det varit så ett tag att jag känner för brunt hår på höst/vinter och ljust hår på vår/sommar. Kan vara årstidernas ljus och färger som påverkar, vem vet?
Tror faktiskt jag ska färga det på lovet.



En bild tagen för exakt ett år sedan!


Film behövs nu!

Jag skiter i att plugga idag, istället ska jag se Gerogia Rule, en film med Lindsay Lohan. Gör färdigt mitt arbete imorgon. Fan att man bara har mage att förstöra för andra! Hoppas jag blir på bättre humör, lär behövas.

Bra dag tills nu

En lugn och bra dag fram tills nu! Middagen slutade eller ska jag säga hade inte ens avslutats innan mamma och jag började bråka och nu är allting skit! Satt innan middagen och försökte skriva på mitt arbete och nu går det absolut inte för jag är så arg och ledsen.
Skola, hormoner och jobbig mamma passar inte alls ihop! Som om hon bryr sig om hur min skolgång går NEJ INTE ETT JÄVLA SKIT! Bara henne man ska ta hänsyn till i detta hus..jag vill flytta NU!


Ett litet inlägg innan sängdags

Just nu känner jag att jag skulle behöva ett par timmar till på dygnet. Hade varit skönt att få i alla fall halva filosofiarbetet färdigt. Men jag vill ju orka skolan imorgon också så ska gå och lägga mig snart.
Nu börjar det bli lättare att gå upp på morgnarna eftersom jag brukar ha The Voice på, på tvn. Tycker det är jätteroligt, man får sig alltid ett skratt på morgonen.
Hur har det gått med min kristna vecka då?
Jo jag svär fortfarande nästan lika mycket som jag gjorde innan, glömmer be bordsbön men har i alla fall ett kors runt halsen och idag bad jag faktiskt Fader vår. Så det går väl, ja nästan som det ska.




kassa tider

Äntligen hemma! Försökte boka tid till ungdomdsmottagningen men de har bara telefontider mellan 8-8.30 på måndagar och 12- nånting på tisdagar! Korkat! Jaja då får jag väl ändra tid på lovet.

Nu måste jag komma igång med mitt filosofiarbete som ska vara inlämnat på torsdag.

Btw, jag är kristen denna vecka, så ni vet!

SP-vecka

Det känns bra med SP-vecka trots allt. Tyckte det var en luddig idé från början men nu när vi kommit på vad vi ska göra känns det helt okej. Vi slipper i alla fall vanliga lektioner.
Slutar 15.00, sedan blir det hem och plugga. Vid sex ska jag träna aerobic, hoppas det inte är fullt denna gången!

Promenad med födelsedagstankar

Det blev ingen träning på SjöboFitness eftersom det var fullt. Så jag fick cykla hem igen och istället tog jag en promenad på 1 timme. Blev mycket fundernade under den tiden. Bl a. hur jag ska fira min födelsedag som är den 1 december. Tänkte fira den 6:e för att det är en lördag och eftersom jag har väntat på att få gå ut och festa i mer än ett halvår nu (har inte tänkt och längtat så mycket innan eftersom ingen annan varit 18) så ska jag minsann göra det. Alla som vill får följa med! Längtar dit!
Men först är det att längta till England som jag också gör. Bara det att det känns inte verkligt att jag ska dit och då tänker jag inte på det så mycket. Men när det väl närmar sig så kommer jag ha en massa pirr i magen. Tänk att jag snart ska se Mcfly igen, åhhh med dvdinspelning och allt!




Godissugen


Igår var jag i Ystad med familjen eftersom vi hade husvisning. Jag köpte en tjock vinterjacka som är perfekt när jag köar till Mcfly i november. Sedan fikade vi på Hartmans; räkmacka och varm choklad, åh vad gott!
Igår var det även en sån dag då jag får göra precis vad jag vill utan en massa måsten. Det blev att sitta framför datorn hela dagen, kändes lite sådär, men jag gillar ju det så varför skulle jag inte ha suttit där? Godis och popcorn blev det också, åh vad jag älskar godis, hade lätt kunnat cykla och köpa en påse nu för jag är så sugen på allt.
Men nej! Ska träna vid 16 och så ska jag plugga lite.


 

Syster























                                                                                                      

idol med en massa barbiegirls

Asså fy åt denna säsong av idol! Jag gillar juryn och de flesta killar och en och annan tjej, men inte de puttenuttiga barbie girlsen som är med! Jag syftar såklart på Sepideh, Alice och Yazmina. Yazmina blev man ju i alla fall av med vilket var skönt för sjunga kunde hon inte. Ska Alice och Sepideh (ja mest Alice) gå vidare så får dem ta och tuffa till sig. Just nu är de inga idoler i mina ögon! Nej ut med dem!

Medgravid..tss

Var i skolan som jag brukar vara dessa dagar i veckan. Jag och några till kom på en väldigt rolig uppgift som vi ska arbeta med på religionen. Vi ska leva enligt kristendomen, judendomen och islam i några dagar i taget, och så ska  vi fira någon högtid tillsammans. Vi ska fota och filma det som vi sedan ska redovisa för klassen. Tror det kommer bli jättekul och om jag inte äter griskött någon dag så är det för att jag är muslim just den dagen.

Var och tränade step innan idag som var riktigt kul! När jag kom hem åt jag kaka som mamma hade köpt, jag blir "medgravid" med henne eftersom hon alltid köper något gott och det är inte lätt att hålla fingrarna i styr då. Gott är det i alla fall!


Tråkig nyhet

Naturligtvis skulle vi inte redovisa argumenten idag, jag som hade förberett mig och allt. Fast det var mest en paniklösning som jag konstruerade på någon timme så det var tur att jag inte behövde göra den idag. Kan göra det mycket bättre!

Tråkig nyhet om huset; Det blev inget med det för de som äger det vill inte sälja längre, hm..kunde de inte bestämt sig lite tidigare, allting verkade ju klart. Men men, vi får leta efter något annat.

Snart är det kör, jag tycker det är kul men vädret är inget vidare. Efter kören ska jag hem och mysa, skriva lite i min loggbok.

Äntligen, äntligen idag!

Äntligen är jag färdig med min argumentation!! Tänk att en uppgift har tagit hela dagen (har iofs inte gjort något under hela dagen) och jag är färdig med den kl 23.00. Weiii tidsoptimist number one!

Nu är jag välförtjänt av sömn, har ju varit sååå duktig idag! Ja under de senaste 2 timmarna har jag, så det så!

it's not the fall that hurts

Tycker denna låt är så klockren, speciellt refrängen; it's not the fall that hurts, it's when you hit the ground
The Caesars


Fly från verkligheten

förlåt om jag klagar men jag tror att jag har rätt till det i min egen blogg!

Usch usch, idag har jag haft hela dagen på mig att göra det jag ska; argumentation och förberedelse inför mitt möte med en person som ska ingå i mitt projektarbete. Men jag orkar verkligen inte ta tag i det! Har kommit en bit på argumentationen men behöver en vecka till på den känns det som.
Det jag gör är att jag flyr från allt jag ska göra hela tiden; ska jag inte duscha så ska jag laga mat och snart ska jag till körksolan. Det är så skönt när man sitter på körkortsteorin och slipper tänka på allt man har hemma. Nån som känner som jag?

Stackars mamma

Mamma ringde precis och sa att hon skulle komma hem för att hon inte mår bra. Hon åker buss från Malmö och kom sedan på att hon måste gå från busstationen. Det är ingen liten väg hem och jag tycker verkligen synd om henne. Jag vet själv hur det känns att gå hem när man inte mår bra, ush! Bilen är hemma och allt, om jag bara hade haft körkort hade jag kört och hämtat henne direkt. Men nu är det inte så. Jag får bara hoppas att hon klarar sig.

Tisdag=plugg

Känner mig otroligt seg idag, kan bero på att jag sov 10 timmar inatt!
Har en del läxor att ta itu med idag, bla en argumentationsredovisning som jag ska göra imorgon. Den ska handla om varför man inte ska låna någon annans legitimation. Tror det blir intressant och ska bli kul att se om det är någon som är för det.

Hahaha kollar på Rachael Ray nu och alla i publiken ska få en skrivare som vi hade innan. Och den skrivaren var riktigt dålig!

Råsunda

Var i Stockholm i helgen för att se Sverige och Portugal spela. När vi kom till Stockholm tog vi tunnelbanan in till Gamla stan och Södermalm. Det var hur mysigt som helst och jag gillar Stockholm jättemycket! Senare på kvällen var det dags för fotboll. Åh gud vad det var bra! Att se det live var sjukt underbart och något jag definitivt ska göra om, kanske 6 juni när Sverige spelar mot Danmark. Vill bara uppleva allt igen! På söndagen, alltså igår, när vi skulle hem körde vi lite i Stockholm, hehe lite egen sightseeing innan vi skulle hem. Sen väntade 8 timmars bilresa hem, då jag sov ganska mycket. Man kan sammanfatta denna helgen som en av de bästa i mitt liv!

Bilder finns på min bilddagbok; http://dulcelafresa.bilddagboken.se/p/show.html?id=279752263&directlink=1

Snart drar jag

Har fortfarande inte städat klart och packat har jag definitivt inte. Så nu blir det att göra det och sedan sova, för imorgon drar jag till Stockholm! Vi ses på söndag igen!

Städning

Obs! Bilden från förra inlägget var från Ystads allehanda!

Nu blir det att städa mitt rum eftersom vi har visning av huset imorgon, fast då är inte vi hemma. Läskigt att ha en massa folk i sitt hus när man själv inte är hemma. Får låsa in datorn, man vet aldrig.
Mamma var på ultraljud idag och barnmorskan visste inte säkert men hon tyckte att det så ut som en pojke. Hoppas det! Visst är det kul med en flicka också men det har vi så många av så en pojke hade varit fel.

Det brinner

När jag cyklade hem från busstationen hörde jag en massa sirener. När jag kommer hem så säger mamma att det nog brinner någonstans och helt plötsligt fick hon ett ryck då hon sa att vi skulle köra och kolla. Så det gjorde vi och vi hittade brandplatsen som var ett trevåningshus i byn, då det brann uppe på vinden. Eftersom att såna här händelser inte händer så ofta i lilla Sjöbo så var såklart hela byn där. Det var extremt mycket folk och alla körde dit för att titta inklusiv vi.
Så det är vad som händer en vanlig fredag när man minst anar det.


Stolt nästan icke-uppskjutare

Jag har faktiskt fått en del gjort även om jag fortfarande skjuter upp saker, men det går framåt. Känns bra! Har även jobbat lite med mitt projektarbete som jag snart ska fortsätta med. Skriva loggbok får man inte glömma, puh.

Lyssnar lite på Celine Dion. Hon sjunger jättebra live, hade inte varit fel att se henne någon gång. Men de flesta av mina konsertpengar går till Mcfly eftersom de är dem jag prioriterar mest. Efter att ha sett dem 5 gånger har jag fortfarande inte tröttnat! Man kan aldrigt tröttna helt enkelt.

Om Raise your voice blir färdig ikväll ska jag se den innan jag somnar! En riktig mysfilm!

Vi ses imorgon!

Snygga tjejer ska besegra Portugal?

Sitter och fryser även om mitt rum är det varmaste i hela huset. När jag fryser känner jag inte för att göra någonting som tex. träna som jag ska göra snart. Men jag ska dit, nu har jag väntat hela veckan så detta får inte stoppa mig!

1 dag kvar tills Sverige-Portugalmatchen på Råsunda!
Såg en artikel om det på msn:s hemsida, där det stod om hur vi skulle kunna besegra Portugal eftersom vi har så många skadade spelare. Alternativet var att sätta snygga tjejer på den nedersta raden på Råsunda för Ronaldo är tydligen riktigt svag för det. Rätt kul! Artikeln finns här; http://sport.msn.se/news/1930815/sveriges_hopp_-_snygga_brudar

Nu är jag varm igen så jag passar på att sticka iväg nu.

PA

Har en läxa kvar att göra sen måste jag jobba med mitt projektarbete. Men först mellis!

Ikväll ska jag äntligen träna step! åh vad jag har längtat, eftersom att jag inte har kunnat träna på hela veckan.


Mamma mia igen

Vill bara säga att Mamma mia är såå bra. De flesta har ju sett den nu men jag såg den igår för andra gången. Den är verkligen superbra, och det är en sån film som jag lätt kan gråta till varje gång, för den är så fin!

Den där datorn

Jag har kommit på anledningen till varför jag pluggade mer på högstadiet än vad jag gör nu. Min dator! Jag hade ingen dator på högstadiet utan hela familjen delade på en. Det var rätt jobbigt men nu i efterhand var det rätt bra för resultatet i skolan, eftersom jag aldrig hann sitta där mer än när jag hade skolarbete. Allt har sina baksidor.
Men för att klara av att jag både har en egen dator och läxor måste jag sätta regler för hur länge jag får sitta vid datorn. Det kommer definitivt inte bli lätt. Datorn frestar hela tiden. Ibland går det så långt att jag skjuter upp det jag ska göra så att jag inte själv mår bra av det.
Finns en artikel här om uppskjutarbeteendet som jag har, fast jag har en aning mildare grad; http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/artikel_1644135.svd

Hungrig

Kom hem från kören för en stund sedan. Maten är inte färdig, inte ens påbörjad. Kanske ska jag laga den för jag är ganska hungrig. Har en del att läsa i och för sig, men ibland får man väl göra både och, speciellt när  mamma sitter och kollar på "Glamour". Eller så tar jag mig bara en macka, så var det löst!

Snart har jag "Mamma mia" så det blir kanske att se den ikväll, weei!

Little Joanna's got big brown eyes

Idag hade jag bara en lektion; religion, för att de andra var inställda. Härligt! Efter lektionen gick jag, Sigrid och Joanna på stan och tittade runt lite. Jaa Joanna är äntligen i Sverige och hälsar på. Hon var vår utbytesstudent i tvåan och det känns verkligen jätteroligt att hon är här!
 Senare gick vi hem till Ditte där vi spelade gitarr och piano tillsammans. Riktigt mysigt! Sen fikade vi och så. Var tvungen att åka hem vid 15 eftersom jag skulle lämna in ett religionsarbete och så ska jag till kören. Snart ska jag dit och det ska bli lika kul som alltid!

Den här dagen känns bra och jag hoppas att den blir bättre. Snälla ge oss huset nu!


Uppdatering av huset

Vi har inte fått reda på om vi har fått huset eller inte eftersom mäklaren inte fick tag i det andra paret. Men idag får vi antagligen reda på det! Hoppas Hoppas.

Nu ska jag äta lunch och efter det ska jag till Lund för att kolla och definitivt köpa vinterstövlar. Tror det blir ett par svarta. Behöver en tjock vinterjacka också men det får nog bli lite senare.

Hej sålänge!


Körkortsteori

Var på infot om körkortsteorin. Jag är redo för att plugga ordentligt och börja köra på allvar nu! Har som mål att ta mitt körkort i alla fall innan 1:a april nästa år.

Det blir ingen träning idag, hinner fortfarande men orkar inte ta mig dit. Istället ska jag plugga religion och kolla igenom körkortsteorin som vi ska gå igenom i morgon. Ett annat studietips som jag har är just att kolla igenom dagen innan vad man ska gå igenom på en lektion. Du känner igen dig när du har lektion, vilket gör det lättare att lära sig och komma ihåg det.

Tid med annat

Såg att informationen till körkortsteorin idag bara är mellan 18 och 19. Skönt! Då kan man göra andra saker med. Kanske träna om där är något pass efter 19.
Just nu pallar jag inte med någonting, är så seg och jag känner mig helt förvirrad. Ska bli skönt att komma hem sen!

Disneychannel

Kalla mig vad ni vill men jag har hela Camp rock-skivan i min mobil plus Jonas Brothers nya. Vet inte vad jag tycker än. Jonas Brothers låter lite som förra skivan men det finns låtar som är rätt bra. Vill däremot se Camp rock och då blir kanske låtarna bättre. Det blev de i alla fall High school musical låtarna. Är nog lite av en disneychannelnörd förutom att jag inte klarar av Hanna Montana.

Tränat

Var precis och tränade step intervall vilket var jätteskönt! Har lite läxor till imorgon men de behöver jag inte göra idag eftersom jag har en håla på 3 timmar imorgon. Skönt!
Så nu ska jag duscha och sen ska jag läsa boken Simmar-Emma, Min kamp mot bulimin. Den är bra, men man blir väldigt arg och ledsen på samma gång när man läser den. Hon tänkte så hemska saker om sig själv och nedvärderade sig till tusen. Synd att vissa ska få genomlida ett sånt helvete när de är hur fina som helst.

Helgen

Igår var jag på kräftskiva hos plastfarmor och farfar. Vi spelade "Kille" och hade det allmänt trevligt. Ni som vet vad "Kille" är för något spel räck upp en hand!

Idag har jag övningskört och det gick ganska bra, lite småfel bara. Som att jag glömde att stanna helt vid stopskylt vilket inte är så bra. Men jag lär mig av mina fel!
Uppdatering av huset; Imorgon får vi reda på om vi får det eller inte. Jag väntar spänt!

Vid 16 blir det träning, step intervall. Ska bli riktigt skönt att träna och det är alltid mysigare när det regnar ute. Tror inte det slutar tills dess så det blir på med regnkläder.

Hej sålänge!

Uppdatering av huset

Var och tränade step idag. Det var kul hade lite ont i magen i början bara men det gick bra ändå.  Färdigduschad sitter jag här och ska skriva färdigt min uppsats i engelska. Ska inte upp förrän 8.30 imorgon, äntligen får jag också sovmorgon!

Uppdatering av huset; De andra paret som också är intresserade av huset har fått nej från sin bank, men de ska gå vidare till en annan bank och får två dygn på sig. Men hallåååå, får man ett nej från en bank så får man väl det från de andra med! Irriterande människor.

Om du kör fast

Har kört fast i engelskan och tänkte göra en diktanalys istället som jag har i läxa till imorgon. Mitt tips om man kör fast med en uppgift är att påbörja en annan som måste bli gjord. Då får du allting gjort snabbare och du kanske kommer på saker under tiden som gör att du kommer vidare där du har kört fast.

Vid sextiden ska jag träna step och eftersom jag inte har gått på några pass på ett tag  så ska det bli riktigt kul!

Någon gjorde mig glad

Ett litet avbrott i mitt skrivande av min engelska uppsats.

Jag hade en lektion på morgonen sen åkte jag hem för att senare återvända till skolan igen för att ha danska. Men det kom ingen till danskan så jag gick mot H&M för att köpa strumpor, hittade även ett torrschampo från Lee stafford för bara 40 kr! Riktigt kap eftersom det kostar 79 kr annars. Man är inte dum, och lite roligt att jag häromdagen tänkte på att det skulle vara bra med ett torrschampo så att man slipper tvätta håret så ofta.

Påvägen till H&M träffade jag på Ditte och en etta som hon gick med (pinsamt att jag inte kommer på hennes namn, eftersom jag har pratat med henne litegrann). Vi stod och pratade lite och sen när jag skulle gå säger hon som går i ettan; "Du verkar trevlig!" åhh vad jag blev glad, sken upp som en sol! hehe.

Nu ska jag återgå till min uppsats.


Duktig jag är!

Jag är glad över min uppsats i religion som jag är färdig med!

försöker att inte tänka på det jag ska göra nu, tänk inte, tänk inte! Måste tyvärr göra det, nu ska jag läsa sidorna i filosofi och sedan lyssna på "Flickan med svavelstickorna" på danska. Jag läser nämligen både danska steg 3 och 4. Jag känner mig duktig!

Klokt

Det var en klok vän som hade ett väldigt bra påstående idag. Varför fokuserar man bara på de skolarbeten man inte har gjort och inte tänker på allt man har gjort. Man måste ju kunna uppskatta de uppgifter man blivit klar med! Oftast är det alltid det negativa som tar över. Jag ska försöka glädjas över det jag gör klart och glömma de andra uppgifter som jag har framför mig för en stund. Låter inte det bra?

Min dag

Snart kommer Elli och Lie hem till mig då vi ska beställa vårt boende till London. Vi åker till London den 24 november för att köa till Mcfly och gå på deras konsert med dvd-inspelning. Längtar sjukt!

Var precis på kören och det kändes roligt att sjunga. Man får så mycket finare röst när man varit på kören eftersom vi alltid kör en riktig uppvärmning. Hade två lektioner idag och lite hålor då jag tänkte att mycket skulle bli gjort, men det blev fika på snuggles och en sväng på stan istället.

RSS 2.0